משלוח-מנות? בצק באגוז ופרג • מתכון
אוהבת לשלוח מנות 'מאפה עצמי'? • המתכון הבא מזכיר אוזני המן, רק שהוא נאפה בתבנית • מאפה שכבות בצק פריך במילוי פרג ואגוזים • קבלי מתכון שובר שגרה
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- י"א אדר התשע"ב
צילום: מאיר רוזנברג
חומרים לבצק:
300 גרם קמח
200 גרם מרגרינה
100 גרם סוכר
תמצית וניל
גרדת תפוז
קורט מלח
חומרים למלית:
חצי כוס אגוזי לוז (בונדוק) קצוצים
1 כוס פרג
חצי כוס סוכר
1 ביצה
1 כף פירורי עוגה
2 כפות דבש
חצי כפית ג'ינג'ר קצוץ
גרדת לימון
חצי כוס מים
אופן ההכנה:
• מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת מרקם אחיד, מניחים את הבצק בצד למשך 20 דקות.
• מרתיחים את המים והסוכר ומוספים את שאר חומרי המלית ומביאים לרתיחה שניה. מורידים מהאש.
• מחממים תנור ל- 190 מעלות.
• מרדדים את הבצק לעובי של ½ ס"מ וחותכים אותו למשולשים בגודל של 7 ס"מ כל אחד.
• אופים למשך כ – 15 דקות.
סידור הצלחת:
• מניחים משולש במרכז הצלחת, מורחים את המשולש במלית, מניחים משולש על משולש על משולש, כאשר המשולש הרביעי (ללא מלית) סוגר את הפרמידה.
• ניתן לקשט את הצלחת ברוטב פסיפלורה ורוטב תות שדה או כל רוטב אחר.
מאת מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות