י"ד חשון התשפ"ה
15.11.2024

משלוח-מנות? בצק באגוז ופרג • מתכון

אוהבת לשלוח מנות 'מאפה עצמי'? • המתכון הבא מזכיר אוזני המן, רק שהוא נאפה בתבנית • מאפה שכבות בצק פריך במילוי פרג ואגוזים • קבלי מתכון שובר שגרה

צילום: מאיר רוזנברג
צילום: מאיר רוזנברג



חומרים לבצק:

300 גרם קמח
200 גרם מרגרינה
100 גרם סוכר
תמצית וניל
גרדת תפוז
קורט מלח

חומרים למלית:

חצי כוס אגוזי לוז (בונדוק) קצוצים
1 כוס פרג
חצי כוס סוכר
1 ביצה
1 כף פירורי עוגה
2 כפות דבש
חצי כפית ג'ינג'ר קצוץ
גרדת לימון
חצי כוס מים

אופן ההכנה:

• מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת מרקם אחיד, מניחים את הבצק בצד למשך 20 דקות.

• מרתיחים את המים והסוכר ומוספים את שאר חומרי המלית ומביאים לרתיחה שניה. מורידים מהאש.

• מחממים תנור ל- 190 מעלות.

• מרדדים את הבצק לעובי של ½ ס"מ וחותכים אותו למשולשים בגודל של 7 ס"מ כל אחד.

• אופים למשך כ – 15 דקות.

סידור הצלחת:

• מניחים משולש במרכז הצלחת, מורחים את המשולש במלית, מניחים משולש על משולש על משולש, כאשר המשולש הרביעי (ללא מלית) סוגר את הפרמידה.

• ניתן לקשט את הצלחת ברוטב פסיפלורה ורוטב תות שדה או כל רוטב אחר.

מאת מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת

גלי רימונים פורים אגוזים פרג בצק

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}