בפסח הזה כולנו עולים לירושלים
כמיטב המסורת הקרן למורשת הכותל המערבי פותחת את שעריה ומזמינה את הציבור הרחב לחגוג את חג הפסח באתרי הכותל ובמעמד ברכת הכוהנים המסורתית, בה לוקחים חלק רבבות עם ישראל ומאות כוהנים מעוטרים בטליתות המברכים את עם ישראל • ברכת הכוהנים תתקיים ברחבת הכותל המערבי שתתקיים ביום שני, ב' חול המועד, י"ז בניסן, ה- 22/4/19 • הציבור מוזמן לביקורים חווייתיים באתרי הכותל במהלך חול המועד פסח (בתיאום והזמנה מראש)
- כתבה אינפורמטיבית
- י' ניסן התשע"ט
הקרן למורשת הכותל פותחת את שעריה בפני הציבור הרחב ומזמינה את המטיילים בחג בפסח לחוויה ייחודית וערכית במקום המשלב מפגש מרתק בין ישן לחדש, בין עתיק ומודרני.
בחג הפסח הקרב ובא כל האתרים של הקרן למורשת הכותל המערבי יהיו פתוחים לציבור הרחב (בהזמנה ובתיאום מראש).
ביום שני, י"ז בניסן, 22/4/19 תתקיים ברחבת הכותל המערבי ברכת הכוהנים המסורתית. במעמד ברכת הכוהנים צפויים לקחת חלק רבבות עם ישראל ומאות כוהנים מעוטרים בטליתות יברכו את עם ישראל במקום הקדוש ביותר לעם היהודי. ברכת הכוהנים תתקיים בהשתתפות הרבנים הראשיים לישראל ורב הכותל והמקומות הקדושים.
לוח זמנים:
תפילת שחרית 8:45
ברכת כוהנים של שחרית 9:30
תפילת מוסף 10:00
ברכת כוהנים של מוסף 10:15
*למעוניינים להשתתף במעמד כדאי להגיע מוקדם!
מומלץ להשאיר את הרכבים בחניוני חנה וסע של הרכבת הקלה (בגבעת התחמושת או בהר הרצל), לנסוע עם הרכבת עד תחנת העירייה ומשם ללכת מספר דקות ברגל לכותל המערבי.
ובדף הפייסבוק של הקרן למורשת הכותל המערבי- הכותל המערבי – western wall
להזמנת סיורים ולפרטים נוספים - היכנסו לאתר או חייגו 5958*
אתרי הכותל המערבי הפתוחים לביקור במהלך חול המועד פסח:
- מבט אל העבר- משקפות מציאות מדומה לביקור ב"בית המקדש":חווית מציאות מדומה של סיור וירטואלי בבית המקדש. במסגרת יוזמה חדשנית הוקם בכותל חדר חוויה ייעודי המציג חווית מציאות מדומה ב360 מעלות של בית המקדש. החוויה הראשונה מסוגה מאפשרת למבקר להיכנס לתוך העולם הוירטואלי על כל חושיו ולהרגיש כאילו הוא עומד בבית המקדש.
האתר לוקח את המבקר למסע אחורה בזמן אל תקופת בית שני ומאפשרת לו לעמוד במרכז ההתרחשות ולחוות את הר הבית ובית המקדש במלוא הדרו. החוויה מכילה תוכן עשיר ומקיף, המחבר את המבקר לבית המקדש ומאפשר לחוות את העיר ירושלים ובית המקדש בפרט, תוך חיבור המבקר למקום והעצמת הקשר לכותל המערבי.
המבקר המגיע לחוויה חובש קסדת מציאות מדומה ונשאב לתוך עולם מקראי הקם לתחייה לנגד עיניו. שם הוא פוגש דמויות מרכזיות כגון הכהנים והכהן הגדול, ומבקר בכל הנקודות המרכזיות בהר הבית, מקשת רובינסון המרשימה דרך הסתיו המלכותי, עזרות בית המקדש והדובדבן שבקצפת, היכל בית המקדש השני.
https://www.thekotel.org/western_wall_sites/a_look_into_the_past/
- המסע לירושלים- אתר ראשון מסוגו אשר מספר את סיפור נדודי העם היהודי, מכל קצוות תבל, עד שובו לירושלים, בזווית אישית כל אחד לפי מוצאו. כל מבקר מוזמן לצאת למסלול אישי (על פי ארץ מוצאו), בו יוכל לעמוד בצמתי ההכרעה הדרמטיים של התפוצה היהודית ממנה הגיע ולקבל בעצמו את ההחלטות שקיבלו אבות אבותיו במהלך שנות הגלות הארוכה.
המסע לירושלים עושה שימוש בטכנולוגיה אינטראקטיבית מתקדמת, המשלבת בין למעלה ממאה סצנות דרמטיות וסרטי מידע אנימטיביים, היוצרים הזדהות והבנה עם סיפורו המופלא של העם היהודי.
https://www.thekotel.org/western_wall_sites/journey_to_jerusalem/
- מרכז שרשרת הדורות- אחד האתרים המרתקים בירושלים, המספר את בצורה מוחשית את סיפורו של העם היהודי לדורותיו באופן שלא ניתן להישאר אדישים כלפיו. באתר ניתן לחזות במייצג אומנות מרהיב, המעורר את כל החושים, עמודי זכוכית עצומים כשכל אחד מייצג חוליה בשרשרת הדורות של העם היהודי.
בניית מרכז שרשרת הדורות נמשכה כשבע שנים, במהלכן התגלו באתר ממצאים ארכיאולוגיים מרתקים אשר שולבו במרכז, על גביהם שולבו יצירות אומנות מודרניות המשקפות את המפגש בין חדש לישן בירושלים.
מרכז שרשרת הדורות, ממוקם סמוך לרחבת הכותל, הוא בנוי בתוך חללים תת קרקעיים עתיקים, על גבי שרידים בני מאות ואלפי שנים. באתר תשעים טונות של זכוכית, שנפרסו והונחו, שכבה על גבי שכבה, ביצירה מרשימה ומעוררת השראה. על אומנות הזכוכית חרוטים שמות המייצגים את שושלת הדורות של העם היהודי. מהאדם הראשון, דרך אברהם אבינו ושרה אימנו עד שיבת העם היהודי לירושלים בעת החדשה. הביקור מסתיים במופע אור-קולי מיוחד המציג את סיפורו המרגש של משה עמירב, אחד ממשחררי ירושלים במלחמת ששת הימים.
https://www.thekotel.org/western_wall_sites/chain_of_generations/
- מנהרות הכותל- הסיור לוקח את המבקר במנהרת הזמן חזרה לירושלים הקסומה והקדומה. מדרגות הכניסה של מנהרות הכותל מובילות את קהל המבקרים לעולם תת-קרקעי קסום, בו כל אבן מספרת סיפור. בתחנת הפתיחה ניתן להביט בדגם פיזי של הר המוריה - המקום בו הוקם לימים בית המקדש. באמצעות חלקים מודולריים לומד המבקר את תולדות ההר והסביבה.
במקביל, ניתן לצפות בהדמיה תלת-ממדית חדישה ומרהיבה של הר הבית, המאפשרת מבט ב-360 מעלות על מבנה בית המקדש השני. האנימציה ממחישה את שלבי הבנייה והחורבן שעברו על הר הבית ועל הכותל מאז ועד היום. במהלך הסיור יגלו המבקרים מבנים וממצאים ארכיאולוגים נדירים, המספרים את סיפורה של העיר ירושלים לפני אלפי שנים ויכירו את החיים וההרגלים של אבות אבותינו וכן ילמדו על האדריכלות ושיטות בניה קדומות, שהעסיקו את חוקרי ירושלים מאות בשנים.
https://www.thekotel.org/western_wall_sites/western_wall_tunnels/
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות