עדיין אוכלים במטבח? קבלו ארוחה שלמה בסיר אחד
רוצים לבשל למשפחה ולא לשלוח אותם לקנות עוד פלאפל? מצד שני גם לא רוצים חמץ בבית. מאיה הבלין עם הפיתרון המושלם: ארוחה בסיר אחד ואפילו לא חמץ - תיהנו
- מאיה הבלין
- ט' ניסן התשע"ט
- 4 תגובות
קדחת הניקיונות בעיצומה, מן הסתם. בבניינים רבים כבר אפשר לראות את הילדים אוכלים בקומת כניסה ומלכלכים אותה כדבעי. במקומות אחרים עושים זאת במרפסת או בכניסה לבית. ואילו אצלי, אצלי עדיין חוגגים במטבח. כן, כן, אני טרם סיימתי לנקות את המטבח. כן, אני עדיין מכינה ארוחת צהריים. ולא, אני ממש לא נהנית מלשטוף סירים ותבניות. לכן אני מכינה ארוחות בסיר אחד. הכל בסיר אחד ובלי חמץ!
הנה המתכון שיעשה אתכם ואת בני הבית שלכם שמחים:
עוף עם אורז וירקות בסיר אחד:
כ-6 מנות
- 6 כרעיים
- 2 בצלים גדולים
- 2 בטטות
- 3 גזרים
- 2 קישואים
- רסק עגבניות
- פפריקה, פלפל שחור, כורכום, כמון, א. שום, כוסברה יבשה, מלח
- 2 כוסות אורז שטוף ומסונן, מוכן לבישול עם מעט שמן קנולה.
אפשר לוותר על הגזר והקישואים, או לשים ירקות אחרים לפי טעמכם. כמו"כ עם התבלינים.
אופן ההכנה:
- בסיר גדול יחסית על להבה בינונית, נשים שמן קנולה ואת הבצל חתוך לקוביות. נסגור את המכסה ובינתיים נחתוך את שאר הירקות.
- כשהבצל הופך שקוף נוסיף את הבטטה, הגזר וקישוא חתוכים לקוביות בגודל שמתאים לכם. סוגרים את המכסה וממתינים כשלוש, ארבע דקות. מערבבים מידי פעם. מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים. מערבבים ונותנים לזה לשבת כמה דקות על אש נמוכה.
- מוסיפים את הכרעיים, סוגרים את המכסה לשלוש דקות. מערבבים ומוסיפים מים שיכסו את הירקות והעוף, ומגביהים את הלהבה.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים עד שהעוף רך. מערבבים מידי פעם.
- כשהעוף רך מוסיפים את האורז. שימו לב שהמים מכסים את האורז, אבל שלא יהיו יותר מידי מים שיגרמו לאורז להפוך לעיסה לא נחמדה.
- אחרי עשרים דקות בערך, בודקים אם האורז מוכן. אם לא - ממשיכים לבשל עד שמוכן. אם כן - מכבים את אש, מסדרים מנות בצלחות חד"פ ומכבדים את בני הבית בארוחה בריאה ומשביעה של בית, במקום עוד פלאפל.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות