מנהג יום הפורים
היישר מהמטבח הפולני: מתכון לקרעפלאך
נוהגים לאוכלם בערב ראש השנה, בהושענא רבא ובפורים - ואין עקרת בית שאינה מחפשת את המתכון המושלם למאכל המסורתי הזה, קרעפלאך
- שף שמחי רוזנברג
- י"א אדר ב' התשע"ט
- 1 תגובות
קרעפלאך צילום: באדיבות המצלם
בימים אלו, בתוך קלחת האקדח לשוטר וכובע להולנדית, מתנות לכל העולם, ורעש אימה ברחובות, מתגלה שעתן היפה של נשות ישראל הצדקניות, השעה של הקרעפלך.
מי בפולניותו, ומי בהונגריותו, כל עדה ועדה על מנהגיה ומסורתה, וצורותיה השמורות עמה.
כך או כך, אי אפשר להתחיל להריח פורים בלי שזה ארוז ומתוכנן לעשות קפיצת ראש לתוך מרק עוף פורימי נצחי.
קבלו אותו, את המתכון המושלם הזה באהבה.
תכינו כמות כי זה יתחסל עוד לפני שתסיימו לשלוח מנות לכל השכנים.
קרפלאך ממולאים בבשר וכבד עוף – כ 30 יחידות
לבצק:
2 וחצי כוסות קמח.
1 כוס מים פושרים.
2 כפות שמן.
1 כפית מלח.
למלית:
2 בצלים פרוסים דק.
150 גרם כבד עוף צלוי.
200 גרם בשר שעבר בישול ( כדאי להשתמש בקצוות של הכתף או הלשון, במידה ואין אז פשוט לבשל קוביות של גולש עד כדי ריכוך).
מלח ופלפל.
מעט שמן.
אופן ההכנה:
- מניחים בקערה את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק חלק.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למנוחה במקרר למשך שעה לפחות.
- מטגנים את הבצל במעט שמן עד שהוא משחים ונהיה מתקתק.
- מוסיפים את הבשר והכבדים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב למשך 5 דקות בערך.
- מתבלים במלח ופלפל (אפשר להוסיף כף סילאן למי שאוהב)
- כשזה מוכן מניחים לתבשיל להתקרר כחצי שעה ואז מעבירים את כל המילוי במטחנת בשר.
- לאחר שעה של מנוחה, מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק לארבעה רבעים, כל רבע מרדדים עד לקבלת דף חלק ודק, (פחות מחצי ס"מ).
- קורצים עיגולים, מניחים בעזרת כפית מהמילוי במרכז העיגול, עם האצבע מרטיבים את שפת העיגול ומקפלים לחצי. מהדקים, ואז מהדקים את 2 הקצוות ומקבלים צורה של טורטליני, (למי שמסתבך עם הצורה אפשר פשוט לקפל את העיגול ולהשאיר ככה).
- מעמידים סיר מים חמים עם מעט מלח, כשהמים מבעבעים מנמיכים מעט את האש ומכניסים 10 יח' לבישול, כשהם צפים על פני הסיר - הם מוכנים.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות