השף שגב משה מגיש: בטטות אפויות ברוטב מייפל
אלקטרה ממשיכה בסדרת מתכונים של השף שגב משה לארוחה מושלמת, כולל טיפים ועצות לשימוש נוח ויעיל במוצרי החשמל במטבח • והפעם: בטטות אפויות ברוטב מייפל עם צ'ילי חריף ושום אפוי
- השף שגב משה
- י"ב אדר התשע"ב
בטטות אפויות
ברוטב מייפל עם צ'ילי חריף ושום אפוי
מצרכים ל-5 מנות:
4 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לפרוסות עגולות או לפלחים גדולים
10 שיני שום טריות וקלופות
2 פלפלים צ'ילי טריים
5 כפות רוטב מייפל
1 כפית רוטב סויה
1/4 כוס (60 מ"ל) מים רותחים
2 גבעולי אורגנו טריים
1 כפית גדושה במלח גס
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות טורבו
בקערה גדולה מערבבים בעזרת מטרפה את המים הרותחים עם המייפל, הסויה, האורגנו, הצ'ילי והשום.
מניחים את הבטטות בתבנית תנור עמוקה, יוצקים את נוזל המייפל מעל הבטטות בצורה שווה ומכסים בנייר כסף.
מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים במשך כ-35 דקות, עד שהבטטות מתרככות.
לאחר שהבטטות רכות מוציאים את נייר הכסף החוצה וממשיכים את האפייה בתנור, כאשר מעבירים מחום טורבו לחום גריל עליון ומעלים את הטמפרטורה למקסימום האפשרי.
אופים כרבע שעה בטמפרטורה מקסימלית ולאחר שכל הבטטות קיבלו גוון זהוב פריך ומגרה - מגישים.
אני ממליץ על הבטטות כתוספת נפלאה לעוף, בשר או דג או כמנה ראשונה שאתה מגישים לצד שמנת חמוצה.
למתכון הראשון: סינטה חגיגית ומשפחתית אפויה בתנור עם בצלים ויין אדום - לחץ כאן
למתכון השני: מרק שמנת ופטריות - לחץ כאן
למתכון השלישי: פילה דג צלוי במחבת - לחץ כאן
למתכון הרביעי: דגים שלמים אפויים בתנור - לחץ כאן
למתכון החמישי: חזה עוף צלוי על מצע פלפלים קלויים - לחץ כאן
http://www.electra-trade.co.il/electra" target="_blank"
ברוטב מייפל עם צ'ילי חריף ושום אפוי
מצרכים ל-5 מנות:
4 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לפרוסות עגולות או לפלחים גדולים
10 שיני שום טריות וקלופות
2 פלפלים צ'ילי טריים
5 כפות רוטב מייפל
1 כפית רוטב סויה
1/4 כוס (60 מ"ל) מים רותחים
2 גבעולי אורגנו טריים
1 כפית גדושה במלח גס
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות טורבו
בקערה גדולה מערבבים בעזרת מטרפה את המים הרותחים עם המייפל, הסויה, האורגנו, הצ'ילי והשום.
מניחים את הבטטות בתבנית תנור עמוקה, יוצקים את נוזל המייפל מעל הבטטות בצורה שווה ומכסים בנייר כסף.
מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים במשך כ-35 דקות, עד שהבטטות מתרככות.
לאחר שהבטטות רכות מוציאים את נייר הכסף החוצה וממשיכים את האפייה בתנור, כאשר מעבירים מחום טורבו לחום גריל עליון ומעלים את הטמפרטורה למקסימום האפשרי.
אופים כרבע שעה בטמפרטורה מקסימלית ולאחר שכל הבטטות קיבלו גוון זהוב פריך ומגרה - מגישים.
אני ממליץ על הבטטות כתוספת נפלאה לעוף, בשר או דג או כמנה ראשונה שאתה מגישים לצד שמנת חמוצה.
למתכון הראשון: סינטה חגיגית ומשפחתית אפויה בתנור עם בצלים ויין אדום - לחץ כאן
למתכון השני: מרק שמנת ופטריות - לחץ כאן
למתכון השלישי: פילה דג צלוי במחבת - לחץ כאן
למתכון הרביעי: דגים שלמים אפויים בתנור - לחץ כאן
למתכון החמישי: חזה עוף צלוי על מצע פלפלים קלויים - לחץ כאן
http://www.electra-trade.co.il/electra" target="_blank"
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות