חורפי וטעים • מרק ירקות איטלקי עם פסטו
עוד נדבך במסורת המרקים החמים לארוחות הצהרים • והפעם: מרק קצת שונה • שעועית ירוקה, סלרי, ירקות, עלי תרד ו...פסטו • בתיאבון וגם לבריאות!
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- ל' שבט התשע"ב
- 1 תגובות
מצרכים:
1 כוס שעועית לבנה (סנפרוסט)
1/2 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים דק מאד
4 שיני שום כתושות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
4 גבעולים של סלרי אמריקאי חתוכים לקוביות
3 גזרים קלופים חתוכים לקוביות
3 קישואים חתוכים לקוביות
4 עגבניות קלופות וקצוצות
500 גר' עלי תרד שטופים וקצוצים
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס שמיר קצוץ
3 כפות עלי תימין
7 כוסות מים
2- 3 כפות אבקת ציר מרק עוף
לפסטו-
1 כוס עלי בזיליקום שטופים
3 שיני שום
50 גר' צנוברים
150 גר' גבינת פרמזן/ קשקבל
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל גרוס
אביזרים: מעבד מזון, כוס מידה, קולפן, משטח חיתוך, סכין שף, סיר, מסננת
אופן ההכנה:
למרק-
1. שוטפים את השעועית , מסננים ושמים בקערה קטנה בצד.
2. מחממים בסיר גדול את שמן הזית, מאדים את הבצל, שום ,סלרי וגזר 10 דק'.
3. מוסיפים את הקישואים, עגבניות , שעועית לבנה והתרד ומאדים כמה דקות.
4. מוסיפים את עשבי התיבול והמים.
5. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה.
6. מסירים את הקצף במידה ומצטבר על פני הנוזלים.
לפסטו-
1. שמים במעבד מזון את כל הרכיבים פרט לשמן ומעבדים כדקה.
2. תוך כדי הפעלת המכשיר מוסיפים את השמן בהדרגה לקבלת ממרח אחיד טועמים ומשפרים תיבול.
3. מוזגים לקערת מרק , את מרק הירקות שמים כפית פסטו מעל במרכז ומגישים.
המידע באדיבות שמרית גולדברג צפדיה- שפית הבית של "ניופאן"
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות