קיפודי אורז ובשר חגיגיים
התבשיל הפרסי הטעים והמיוחד הזה יכול להגיע כמנה עיקרית או כתוספת חגיגית. הוא אינו מסובך להכנה - יש לעקוב אחרי המתכון וליהנות מהתוצאה
- מיכל שווץ
- ט"ז אדר א' התשע"ט
לקיפודים:
1 צרור כוסברה קצוצה דק.
1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק.
1/3 צרור נענע, רק עלים ללא גבעולים, קצוצים דק.
2 בצלים טחונים במעבד מזון.
1 שן שום מגוררת.
1/2 ק”ג בשר בקר טחון.
3/4 ק”ג אורז בסמטי.
1 כף מלח.
קורט פלפל שחור גרוס טרי.
1/2 שרש כורכום טרי מקולף ומגורר (או 1 כף תבלין כורכום יבש).
לרוטב:
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות.
2 כרישות פרוסות דק.
1 שן שום פרוסה דק.
1 פלפל ירוק חריף פרוס דק (לא חובה).
3 כפות שמן זית.
1.5 ליטרים מרק עוף צח או ציר עוף.
4 לפתות מקולפות, חצויות לאורכן וכל חצי פרוס לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.
1/2 שורש כורכום טרי מקולף ומגורר.
מיץ סחוט טרי מלימון וחצי.
מלח ופלפל לפי הטעם.
מים רותחים להוספה במידת הצורך.
מכינים את הרוטב:
בסיר נמוך ורחב, כזה שיוכל להכיל את הכדורים ופרוסות הלפתות בשכבה אחת, מחממים שמן זית.
מוסיפים כרישות ובצלים ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצלים מתחילים להזהיב.
מוסיפים שום ופלפל חריף, מערבבים ומטגנים דקה נוספת.
מוסיפים ציר או מרק עוף ומביאים לרתיחה.
מוסיפים כורכום, לימון מלח ופלפל ומערבבים.
מוסיפים את הלפתות, מכסים ומניחים להן להתבשל ברתיחה מתונה במשך 15 דקות.
מכינים את הכדורים:
בקערה רחבה מערבבים את כל חומרי הכדורים ולשים היטב בעזרת הידיים במשך 5 דקות לפחות. הלישה היא זו שתבטיח את התגבשותם של כל המרכיבים לכדור שלא יתפרק בזמן הבישול אז אל תחסכו בה.
בעזרת הידיים יוצרים מהתערובת כדורים גדולים בגודל של אגרוף או כדור טניס (כ-12 כדורים).
מהדקים אותם היטב ומניחים על צלחת שטוחה.
מרכיבים את התבשיל:
מוסיפים את כדורי הבשר והאורז לסיר עם הרוטב. מניחים אותם בין הלפתות ולא מזיזים. הרוטב צריך להגיע עד מחצית גובהם של הכדורים. אם חסרים נוזלים בסיר, מוסיפים כוס נוספת של מים רותחים.
מרגע זה ועד סוף הבישול לא נוגעים בכדורים, לא הופכים ולא מערבבים. אם יש צורך מנערים מעט את הסיר לערבוב.
מבשלים את הכדורים ברוטב ברתיחה מתונה, ללא מכסה, במשך 10 דקות.
כעבור 10 דקות מכסים את הסיר ומבשלים מכוסה במשך 40 דקות. לא מתפתים לפתוח את המכסה של הסיר, אפילו לא להצצה קטנה!
כשמרימים את המכסה בסוף הבישול מגלים שהכדורים צימחו קוצי אורז פרועים ומזדקרים והפכו לקיפודי בשר ואורז צהבהבים-לבנים, מפיצי ניחוחות שאי אפשר לעמוד בפניהם. מעבירים את הקיפודים לצלחות ואוכלים אותם חמים.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות