כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מתכון לחריפים: דג מרוקאי לליל שבת

מנת הדג המרוקאי החריף היא מנה ידועה ואהובה מאוד בבתים רבים בישראל. כך תכינו מנה כזו בלי מאמץ גדול – והיא תצא ממש נפלא

מתכון לחריפים: דג מרוקאי לליל שבת
דג סלמון מרוקאי צילום: pixsabay

מנת הדג המרוקאי החריף היא מנה ידועה ואהובה מאוד בבתים רבים בישראל. כך תכינו מנה כזו בלי מאמץ גדול – והיא תצא ממש נפלא

רבים טועים וחושבים הדג המרוקאי החריף הוא ה'חריימה' שאנחנו מכירים מהמטבח הטריפוליטאי. נכון, לשני המתכונים קווים דומים – דגים, עגבניות ופלפלים חריפים – אבל יש בכל זאת הבדלים.

הנה אם כך מתכון לדג מרוקאי, שבו הרוטב דליל יותר ומבוסס יותר על עגבניות, כמו שמגישים במסעדות כשרות מעולות בדרום תל אביב או במקומות אחרים בארץ.

דגים טובים הם מושט או בורי או דג בעל בשר לבן אחר. אין מה ל'בזבז' דג כמו סלמון על מתכון כזה, בגלל הבישול ברוטב יחסית חריף. דג פשוט, שכמותו אפשר להשיג בכל שוק בתל אביב למשל, יעבוד מצוין. מעבר לזה, דג שממש לא כדאי לקנות הוא 'נסיכת הנילוס'.

מחפשים מסעדה בתל אביב? היכנסו עכשיו לאתר b144 

מתכון לדג מרוקאי

כארבע מנות

  • פלפל אדום גדול, חתוך לרצועות
  • 5-6 עגבניות בשלות
  • 10 – 12 שיני שום
  • ½ צרור כוסברה
  • כף וחצי פפריקה מתוקה
  • כפית מחוקה כורכום
  • מעט קינמון ומוסקט או ציפורן, להעשרת הריחות
  • אבקת פירי פירי, או צ'ילי גרוס, פלפל שאטה – הכול לפי טעמכם ומידת החריפות. דג חריף 'אמיתי' יכיל כשלוש כפיות של צ'ילי גרוס.
  • מלח
  • חמש – שש פרוסות של פילה מושט או קוביות גדולות של דג לבן או פרוסות דג אחר, לפי ההעדפה שלכם.
  • כוס שמן – רצוי שמן זית

ההכנה

  1. בסיר מתאים, במעט שמן, מאדים את רצועות הפלפל עד ריכוך
  2. בינתיים חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר. המהדרים מקלפים קודם את העגבניות ומוציאים את הגרעינים. לא חייבים.
  3. מערבבים פנימה את העגבנות ומבשלים כמה דקות
  4. מועכים קלות את שיני השום ומוסיפים אותן לסיר
  5. קוצצים את הכוסברה ומוסיפים כשליש מהכמות לסיר.
  6. מנמיכים את האש, מוסיפים כפית – כפית וחצי של פפריקה וחצי מהכורכום ומכסים.
  7. מבשלים כשתי דקות, עד שמתחיל לעלות ריח, ואז מוסיפים חצי כוס מים ואת הפלפלים החריפים. מכסים וממשיכים בבישול על אש קטנה כ- 15 דקות.

מכינים את הדגים:

  1. מייבשים את נתחי הדג
  2. מערבבים כוס שמן עם פפריקה וכורכום, מלח גס ושאר הכוסברה. מתקבלת תערובת אחידה שבה טובלים את פרוסות או נתחי הדג.
  3. מכניסים את הדגים לסיר ומה שנשאר מהתערובת מוסיפים פנימה.
  4. מתבלים במעט קינמון וציפורן וכאשר הריח עולה והדג מוכן – מורידים מהאש ומגישים.

כל הבישול של הדג צריך להיות יחסית קצר, כעשר דקות. מסיבה זו כדאי להשתמש בדג בטמפרטורת החדר ולא בדג קפוא שלא הופשר, למשל.

אפשר להגיש עם צ'רשי או כל רוטב חריף שאתם אוהבים. יש גם מי שמשלבים בטעמי הדג שלהם טעמים מהודו למשל, ומגישים לצד הדג מעט אצ'ר (כמו עמבה) או ממרח אחר. בסופו של דבר, דג מרוקאי הוא דג "משפחתי" ולכן כדאי לנסות ליצור לעצמכם מתכון אישי.

מתכון שבת דגים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}