כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

השף שגב משה מגיש: דגים שלמים אפויים בתנור

אלקטרה ממשיכה בסדרת מתכונים של השף שגב משה לארוחה מושלמת, כולל טיפים ועצות לשימוש נוח ויעיל במוצרי החשמל במטבח • והפעם: דגים שלמים אפויים בתנור

צילומים: אנטולי מיכאלי
צילומים: אנטולי מיכאלי

דגים שלמים אפויים בתנור

מונחים על חצילים ולימונים כבושים

מצרכים ל-4 מנות

4 דגים במשקל של 400 גרם כל אחד
6 כפות שמן זית
1 כף מלח גס
4 שיני שום טריות
4 כפות לימון כבוש
4 כפות כוסברה
4 כפות פטרוזיליה
4 חצילים קלויים על אש גלויה ומקולפים (מכינים מראש)
להגשה: טחינה חמצמצה ומעט עלי כוסברה קטנים ויפים

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום של 220 מעלות

קוצצים דק פטרוזיליה, כוסברה ואת הלימון הכבוש (ניתן לקנות בכל סופרמרקט, בפינת הסלטים הקרים)

חורצים קלות את עור הדגים השלמים, ומכניסים שן שום לכל דג.

ממלאים את בטן הדג בתערובת לימון כבוש.

מושחים שמן זית על עור הדגים ומפזרים עליהם מלח גס.

מניחים את הדגים על תבנית אפייה ומכניסים לתנור החם למשך 25 דקות.

כאשר הדגים מוכנים וקיבלו מעט צבע ופריחות, מוציאים החוצה.

להגשה: מניחים כל דג על חציל קלוי, עם מעט מתערובת הלימון הכבוש וצמחי התבלין. מומלץ להגיש עם טחינה.





למתכון הראשון: סינטה חגיגית ומשפחתית אפויה בתנור עם בצלים ויין אדום - לחץ כאן

למתכון השני: מרק שמנת ופטריות - לחץ כאן

למתכון השלישי: פילה דג צלוי במחבת - לחץ כאן


http://www.electra-trade.co.il/electra" target="_blank"
תורה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}