כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

פירות יבשים? – מתכון לטליאטלה

לכבוד ט"ו בשבט עושה השף קים נווה מ'קפה רינגלבלום' כבוד לפירות היבשים • והפעם: טליאטלה ברוטב חרובים ומשמשים מיובשים • חלב ופירות ט"ו בשבט

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ



טליאטלה ברוטב חרובים ומשמים מיובשים:

מצרכים:

לפסטה -

1/2 קילו קמח פסטה (מומלץ פסטה פרסקה או שטיבל 9)
6 חלמונים
2 ביצים
כפית סוכר
כפית מלח
מרווה טרייה
100 מ"ל מים פושרים

לרוטב -

1/2 קילו חרובים שלמים טריים
1/2 ליטר חלב
200 גר' משמשים מיובשים
1/2 ליטר שמנת מתוקה
קורט מלח
קורט פלפל
30 גר' חמאה

אופן ההכנה:

הבצק:

1. מערבבים הכול למעט המים בקערה עד שיוצרים עיסה שמתפוררת במגע יד.

2. מוסיפים בהדרגה את המים עד שמתקבלת עיסה אחידה ומעט דביקה.

3. ממשיכים ללוש עוד כ 10 דקות ולאחר מכן עוטפים בניילון נצמד ולמקרר כשעה.

4. לאחר כשעה מוציאים את הפסטה מהמקרר, חותכים למנות של 50 גר', מרדדים דק.

5. לאחר הרידוד יש לחתוך לרצועות ברוחב של 1/2 ס"מ ולזר מעל קמח על מנת שלא יידבקו.

הרוטב:

1. מבשלים את החרובים בחלב.

2. תוך כדי הבישול חורצים את החרובים על מנת להוציא מהם טעמים.

3. מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי. (צבע החלב הופך להיות מעט חום).

4. לאחר מכן מורידים מהאש, מסננים, ומקבלים את תמצית חלב החרובים.

5. לוקחים את המשמשים המיובשים, חותכים לרצועות דקות.

6. במחבת שמים קורט מלח, קורט פלפל, 30 גר' חמאה, 1/2 ליטר שמנת.

7. מביאים את הרוטב לרתיחה ומנמיכים את האש.

8. מוסיפים את חלב החרובים.

9. במקביל שמים את הפסטה במים רותחים ל כ-4 דקות. מסננים ומעבירים את הפסטה לרוטב.

10. מוסיפים חצי מכמות המשמשים המיובשים למחבת עם הפסטה והרוטב ומבשלים עוד כ- 2 דקות.

11. מעבירים לצלחת הגשה ומקשתים ברצועות המשמשים המיובשים.

בתאבון!!!!

• באדיבות 'קפה רינגלבלום', מסעדה חלבית כשרה למהדרין בשכונה ד' בבאר שבע • תעסוקה נפלאה לנוער בסיכון וגם תפריט מעולה

תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}