כ"ה כסלו התשפ"ה
26.12.2024

9 אפליקציות מזויפות שדוחפות פרסומות התגלו בגוגל פליי

אוסף של אפליקציות שפותחו רק כדי לדחוף פרסומות התגלו בחנות הרשמית של גוגל בסוף השבוע האחרון' חוקר אבטחה חשף 9 אפליקציות מזויפות שהותקנו כבר אצל 8 מיליון משתמשי אנדרואיד

9 אפליקציות מזויפות שדוחפות פרסומות התגלו בגוגל פליי
אפליקציות בטלפון חכם צילום: pixabay

אוסף של אפליקציות שפותחו רק כדי לדחוף פרסומות, התגלו בחנות הרשמית של גוגל בסוף השבוע האחרון. חוקר אבטחה חשף 9 אפליקציות מזויפות שהותקנו כבר אצל 8 מיליון משתמשי אנדרואיד.

כל האפליקציות שנמצאו מתחזות לאפליקציית שלט רחוק עבור מוצרי אלקטרוניקה רבים או ספציפיים כמו טלוויזיה, מזגנים ועוד, וכולן פותחו על ידי מפתח זהה (Tools4TV).

לוקאש סטפנקו, חוקר נוזקות בחברת אבטחת המידע ESET שזיהה את אותן אפליקציות, מסביר כי אף אחת מהאפליקציות לא מקיימת את הפונקציונליות לשמה הותקנה.

לאחר ההתקנה האפליקציה מוסתרת ומתחילה להציג פרסומות, כך פרסם החוקר בחשבון הטוויטר שלו ואף הדגים באמצעות סרטון המחשה:

האפליקציה הפופולרית ביותר מהאוסף מתחזה לשלט רחוק אוניברסלי עבור טלוויזיות ומוצרי אלקטרוניקה אחרים בבית. זאת גם האפליקציה הוותיקה ביותר ב- Google Play וצברה כבר מעל 5 מיליון התקנות מאז 28 ביוני.

סטפנקו דיווח לגוגל על האפליקציות המזויפות ובסוף השבוע הן הוסרו מהחנות הרשמית. מי שכבר התקין את האפליקציות הללו יוכל להסיר אותן באופן הבא: הגדרות > יישומים > בחרו באפליקציה הרצויה > הסר. Settings > Apps > [app name from image] > Uninstall.

לפני שמורידים אפליקציה מגוגל פליי, העיפו מבט בתגובות של המשתמשים, ובדקו אם לא מתלוננים שם על תופעות בעייתיות כמו הקפצת מודעות.

איך להיפטר מפרסומות קופצות על המסך האנדרואיד מחוץ לאפליקציות?

בחברת אבטחת המידע ESET ריכזו כמה טיפים כיצד להיפטר מהמטרד של הפרסומות הקופצות על המסך.

הסירו אפליקציות חשודות- הקפצת פרסומות נגרמת על ידי אפליקציה בעייתית כלשהיא שכנראה הורדתם. לכן, חשוב לאתר אותה ולהסיר אותה. היכנסו להגדרות ולאחר מכן ל"יישומים". אתרו אפליקציות חשודות שהתקנתם לאחרונה, והסירו אותן בזו אחר זו.

התקינו כלי/אפליקציית אבטחה המסירה אפליקציות זדוניות -מומלץ להתקין על מכשיר האנדרואיד שלכם אפליקציה לניקוי אפליקציות זדוניות, חברות האבטחה המוכרות מציעות אפליקציות אבטחה מהימנות והגרסאות הבסיסיות שלהן לגמרי מספיקות על מנת להסיר אפליקציות זדוניות. האפליקציות הללו יודעת לזהות אפליקציות זדוניות וגם אפליקציות שנמצאות בתחום האפור כמו אפליקציות שדוחפות לנו פרסומות.

ניקוי היסטוריית הגלישה בדפדפן בו אתם משתמשים במכשיר האנדרואיד – לעיתים התופעה יכולה להופיע בעקבות כתובת אינטרנט שביקרתם בה. בתפריט ההגדרות של הדפדפנים השונים (Google Chrome, Mozilla Firefox) ניתן לבצע ניקוי של היסטוריית הגלישה.

אפסו את המכשיר (factory reset)- האפשרות האחרונה ביותר היא איפוס המכשיר כמובן שזה ממש המוצא האחרון והוא הכי פחות מומלץ ויש לבצע אותו רק אם אין ברירה. איפוס המכשיר בעצם יחזיר אותו למצב שבו הוא הגיע מהמפעל, ואמור להסיר את כל הווירוסים והתוכנות המזיקות שקיימות עליו. כמובן, זה ימחק גם את כל המידע שלכם, התמונות, אנשי הקשר, ההודעות, האפליקציות ובעצם הכול – אז מומלץ לוודא קודם שהכול מגובה ושמור. איך מאפסים את הגדרות היצרן – בכל מכשיר אנדרואיד זה שונה, חיפוש מהיר בגוגל של סוג המכשיר שלכם יסייע לכם למצוא כיצד לאפס את המכשיר.

אפלקיציה גוגל פליי פרסומות במובייל

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}