לראשונה: משרות לחרדים במערכת המשפט
בכנס שנערך אתמול בבית משפט השלום, בהשתתפות למעלה ממאה עורכי ועורכות דין חרדים, נחשפו המשתתפים לתפקיד העוזר המשפטי ואפשרויות השתלבות ייעודיות לחרדים
- אלי שלזינגר
- ד' שבט התשע"ט
- 1 תגובות
מתוך מאה משרות חדשות של עוזרים משפטיים בכל 48 בתי המשפט ברחבי הארץ, יוקצו משרות ייעודיות עבור עורכי ועורכות דין מהציבור החרדי.
למרות החיכוכים הנמשכים בין בג"צ ומערכת המשפט לציבור החרדי, הנהלת בתי המשפט פותחת את שעריה לקליטת עוזרים משפטיים מהציבור החרדי. בכנס שנערך אתמול בבית משפט השלום, בהשתתפות למעלה ממאה עורכי ועורכות דין חרדים, נחשפו המשתתפים לתפקיד העוזר המשפטי ואפשרויות השתלבות ייעודיות לחרדים.
הכנס שנערך ביוזמת מרכז כיוון ונשיא בית משפט השלום בירושלים השופט חן אביטל, השתתפו גם נשיא בימ"ש המחוזי בדימוס השופט דוד חשין, סגן נשיא בימ"ש השלום בירושלים, השופט החרדי גד ארנברג ובכירים נוספים במערכת בתי המשפט.
המארח, נשיא בימ"ש השלום בירושלים השופט חן אביטל, בירך על שיתוף הפעולה הייחודי ועודד את המשתתפים להתמודד על תפקיד העוזר המשפטי, להשתלב כאנשי מקצוע חרדים בתוך מערכת המשפט ולתרום מכישוריהם ויכולותיהם.
בהמשך לדברי השופט אביטל, דיבר נשיא בית המשפט המחוזי בדימוס השופט דוד חשין שהסביר לנוכחים על תפקידו של העוזר המשפטי במערכת המשפט בישראל, ועל חשיבותו בתוך ההליך השיפוטי. בדבריו פנה השופט חשין לנוכחים ותהה איך יכול להיות שאף אחד מהם לא עשה התמחות אצל שופט.
בתשובה חלקית לתהיית השופט חשין, בישרה סמנכ"לית משאבי אנוש בהנהלת בתי המשפט, כי מתוך מאה משרות חדשות של עוזרים משפטיים בכל 48 בתי המשפט ברחבי הארץ, יוקצו משרות ייעודיות עבור עורכי ועורכות דין מהציבור החרדי.
לדברי עו"ד אברהם יוסטמן סמנכ"ל קרן ק.מ.ח: "כיום כבר אין צורך לדבר על גיוון בתעסוקה, לכולם ברור הצורך והיתרון שמקנה הגיוון האנושי במקומות העבודה. כיום, יש צורך רק ברצון טוב. ואם יש אנשים בצד החרדי שרוצים להשתלב, ובצד השני יש את הרצון לפתוח את האפשרות – החיבורים האלה תמיד יתרחשו. כעת, על העוזרים המשפטיים החרדים מוטל להיות הטובים ביותר כדי שחיבורים כאלה ימשיכו לקרות".
הכנס אתמול בירושלים:
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות