ט"ז חשון התשפ"ה
17.11.2024

סערה בקופסת טונה: העובדים יוצאים לרחוב

מאות עובדים ממפעלי הטונה בארץ מחו נגד החלטות טרכטנברג, שעשויות להוביל לפיטוריהם • יו"ר הסתדרות עובדי המזון: "הורסים בציניות חיים של 1600 משפחות"

טונה סטארקיסט. צילום: יח"צ
טונה סטארקיסט. צילום: יח"צ צילום: יחסי ציבור

מסתבר שלא פחות ממצוקת הדיור, קיימת בישראל גם 'מצוקת טונה'.

הבוקר (ד') השתתפו מאות בהפגנה בתל אביב נגד המלצתה של ועדת טרכטנברג להפחתת מכסי היבוא, המהווה גזר דין מוות ל-5 מפעלים מקומיים הממוקמים בעיירות פיתוח ברחבי הארץ.

בין המפגינים נכחו עובדים מתעשיית הטונה, נציגי הערים בהן ממוקמים המפעלים, בהם ראש עיריית קריית מלאכי, נציגי הסתדרות עובדי המזון ונציגי התאחדות התעשיינים.

המפגינים פנו אל ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ושר התמ"ת, שלום שמחון, בדרישה לבטל את הגזרה לאלתר, ולמנוע פגיעה במשק הישראלי, סגירת מפעלים ופיטורי מאות עובדים בעיירות בהן אחוז המובטלים גבוה מהממוצע ממילא.

יו"ר הסתדרות עובדי המזון והפרמצבטיקה, הרצל יאקה, תקף את ההחלטה בחריפות: "המשמעות של ביטול המכס חריפה וכואבת מאוד. 1600 משפחות מהתעשייה המקומית יהפכו לנטל על המדינה. זה לא קורה בשום מקום אחר בעולם המערבי. שם מגנים על התעשייה ורק אנחנו הורסים בצורה צינית את כל התעשיות המקומיות. אנחנו מכירים זאת כבר מתעשיית הטקסטיל ותעשיית השמנים".

"עד מתי נמשיך לחיות ככה? הורסים לנו את התעשייה, את מקומות העבודה, מבלי להסביר לצרכן מה באמת עלול לקרות. נשאר מובטלים ומה אז? מה יעזור שהמחיר ירד בכמה אגורות? כולנו יודעים שפחית טונה עולה פחות מפחית קולה", צעק אחד מעובדי מפעלי הטונה.

מרבית העובדים במפעלי הטונה המדוברים, משתייכים למעמד סוציו-אקונומי נמוך, ובעיקר מדובר ביוצאי אתיופיה, מדינות ברית המועצות לשעבר, או תושבים ותיקים נעדרי מיומנויות תעסוקה חלופיות.

ביום ראשון הקרוב מתכוונים מפעלי הטונה המקומיים: סטארקיסט, ויליגר, שימורי המרכז ופיל טונה, להשבית את עבודתם לאות מחאה.
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}