י"ז כסלו התשפ"ה
18.12.2024

"מרלו או קברנה סוביניון?" • תערוכת היין הכשר

כִּבֵּס בַּיַּיִן לְבֻשׁוֹ, וּבְדַם-עֲנָבִים סוּתֹה • אבי גליק וקובי הר-צבי יצאו לסייר בתערוכת היין הכשר הראשונה בישראל • טעמו וטעמו וטעמו • ויש גם גלריה משכרת במיוחד

בתערוכה. צילום: קובי הר-צבי
בתערוכה. צילום: קובי הר-צבי

האסוציאציה הראשונה שעלתה בראשי כששמעתי על תערוכת היין הכשר, הייתה של 2 גבירים באים בימים רכונים על חבית ומתווכחים על אחוזי החמוציות שביין.

כי בינינו, מרבית צרכני היין הישראלי - אינם כאלה הזקוקים לכשרות. ובזמן שמרבית הציבור החרדי נאבק על קיומו הכלכלי, למי יש זמן לטעום יינות?

התבדיתי, בענק: אלפי מבקרים גדשו במהלך היומיים האחרונים את בנייני האומה, בחרו, הניעו קלות את הכוס, הריחו מעט וטעמו מעדנות את היין הנבחר.

כבר בכניסה חיכו דוכני פתיחה, שהציעו למבקר לגוון עם בגט, צלחת גבינות וירקות, ובפנים: תצוגה מדהימה, עשרות יקבים כשרים, בהם מהמוכרים בכל בית בישראל כמו 'דלתון', 'רמת הגולן', 'תבור', 'סגל' ו'טפרברג'. ומהם יקבי בוטיק כ'אור הגנוז' ו'שילה'.

כל אחד מהם הציג בדוכן עצמאי מגוון נבחר מיינותיו, כאשר ניתן אף לבצע רכישות במקום.

אין ספק, היקף התערוכה התחרה בהצלחה מרובה במקבילתה המתקיימת מדי שנה בגני התערוכה, לכלל היינות.

בין לבין, ניתן היה ליהנות מהרצאות מגוונות על היין, מסדנת בישול ביין שהועברה במקום ומחוברות מתכונים שחולקו למשתתפים.

ולשאלה שבכותרת: היה מדהים, היה מרלו.

































תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}