כ"ו אלול התשפ"ד
29.09.2024

השקל החדש התיישן: בנק ישראל מחפש שם חדש לשקל

ההחלטה טרם התקבלה, אך הבנקים המסחריים קיבלו הודעה על מנת להיערך • המוסדות הפיננסיים בחו"ל כבר משתמשים ב-ILS ולא ב-NIS

  • ז' שבט התשע"ב
צילום ארכיון
צילום ארכיון

לפני 26 שנה שונה שמו של המטבע הישראלי מ"שקל" ל"שקל חדש". בבנק ישראל הגיעו למסקנה כי השקל הוא כבר מזמן לא חדש ולכן הם שוקלים לשנות את שמו הרשמי של המטבע הישראלי. ההחלטה על שם חדש עוד לא התקבלה, אבל השם המוביל הוא פשוט "שקל ישראלי".

מי שיקבל את ההחלטה יהיה נגיד בנק ישראל, פרופ' סטנלי פישר. שינוי השם צפוי להיכנס לתוקף רק עם יציאתם לשוק של סדרות השטרות החדשים. השטרות של 50 שקל ו-200 שקל צפויות לצאת בתחילת שנת 2013 והשטרות של 20 שקל ו-100 שקל יצאו ככל הנראה בסוף אותה שנה. עם זאת, הבנקים המסחריים כבר קיבלו הודעה מבנק ישראל המודיעה להם כי האפשרות הזו נשקלת על מנת שיוכלו להיערך.

העובדה שעיצוב השטרות צפוי להשתנות בכל מקרה הופכת את שינוי השם לחסר עלות עבור בנק ישראל. בכל הנוגע לבנקים המסחריים, בבנק ישראל מכירים בעובדה שיש עלויות להוצאת סדרה חדשה. עם זאת, גורמים בשוק הבנקאות מעריכים כי תוספת העלויות על העלויות שכרוכות בהחלפת השטרות הישנים בחדשים אינה גבוהה.

עוד העריכו בבנקים שעצם העובדה שההודעה לבנקים יצאה מוקדם הופכת את העלויות למזעריות. זו הסיבה שבבנק ישראל לא חיכו ויצאו עם הודעה לבנקים המסחריים עוד לפני שהתקבלה החלטה סופית בעניין. הבנקים המסחריים, כך מעריכים גורמים בשוק, ידפיסו מעתה פחות טפסים, פנקסי צ'קים, חוזים אחידים וכיוצא באלה בהם מצוין השם "שקל חדש" כך שאם וכאשר אכן יעשה השינוי, ההפסד לא יהיה גבוה.

המוסדות הפיננסיים בחו"ל משתמשים כבר היום בקיצור ILS כדי לציין את המטבע הישראלי, ולא בקיצור NIS, כך ששינוי שמו של המטבע ל"שקל ישראלי" יביא לסינכרון בין המערכות.
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}