כ"ו אלול התשפ"ד
29.09.2024

אכילת פירות יבשים בט"ו בשבט? מנהג שאין מקומו בא"י

אכילת פירות יבשים בט"ו בשבט? מנהג שאין מקומו בא"י

דוכן לממכר פירות יבשים. צילום ארכיון: יעקב נחומי
דוכן לממכר פירות יבשים. צילום ארכיון: יעקב נחומי

מנהג אכילת פירות יבשים בט"ו בשבט, הפך להיות מנהג בלתי נפרד מכל בית יהודי בארץ ישראל- בפרט וברחבי העולם- בכלל. אך יש מי שרואה בכך מנהג גלותי שאין מקומו בארץ ישראל.

מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות, אילן אשל אומר כי הרוח המקורית של ט"ו בשבט היא של נטיעת עצים באדמת ארץ ישראל ואכילה מפירותיהם. בעת שעם ישראל היה בגלות באירופה לא ניתן היה לאכול פירות טריים בתקופה זו של השנה בשל המגבלות השונות ולכן נכנס הנוהג של אכילת פירות יבשים.

"משום מה לאחר השיבה לארץ נמשך מנהג זה.

מדינת ישראל היא מהמובילות בעולם במגוון סוגי הפירות ומייצאת את התוצרת למדינות רבות, אומר אשל. חבל שדווקא יום חגם של העצים מצוין באכילת פירות מיובשים שמיובאים מחו"ל.

הדרך הטובה לתמיכה בנטיעות היא באכילת פירותיהם.

רכישת פירות יבשים מסייעת לחקלאים ולמפעלי עיבוד במדינות אחרות.

אשל גם מציג עובדה בריאותית בעייתית אשר אינה נלקחת בחשבון אוכלי הפירות היבשים: "בנוסף לערכים הקלוקלים שאנו מקנים לבני הדור הצעיר ולעצמנו, הפירות היבשים מכילים כמות גדולה של סוכר וחומרי שימור לעומת פירות טריים שתרומתם לבריאות מוכחת וידועה".
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}