טשולנט בריא ? יש דבר כזה
זוכרות את בשורת "התזונה החדשה"? • ברברה שיפר, מחברת הספר "מטבח בריא", סבורה כי אפשר לאכול, בלי הגבלה, אוכל בריא • והפעם, כמה מפתיע, מתכון בריא ל...חמין
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- ו' שבט התשע"ב
- 9 תגובות
חמין. צילום אילוסטרציה צילום: באדיבות המצלם
מתכון החמין הבא אולי אינו מתאים לשבת בה נוהגים לאכול בשרי, אבל אפשר בהחלט להכינו כתוספת לארוחת צהריים חורפית, אולי גם ל"ליל שישי"...
'תרמית' החמין:
חומרים:
1 ספל חתיכות סויה יבשות, מושרות וסחוטות
2 בצלים בגודל בינוני/גדול, קצוצים
3 שיני שום, כתושות
1 ספל שעועית אדומה
2 בטאטות חתוכות גס
2/3 גרגרי חיטה מלאה או שעורה
מלח ופלפל לפי הטעם
2 טיפות ממתיק מלאכותי נוזלי
1 כף חומץ יין אדום
קופסת עגבניות מרוסקות
שמן זית
אופן ההכנה:
• משרים את השעועית למשך לילה.
• מכסים קרקעית סיר גדול בשמן זית ומחממים.
• מטגנים קלות את הבצל והשום.
• מוסיפים את שאר החומרים.
• מוסיפים מים עד לכיסוי בלבד. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה (לא מערבבים אחרי הרתיחה).
• משאירים על אש קטנה או על פלטה חמה למשך לילה.
• תיהנו מהתבשיל כתוספת.
'תרמית' החמין:
חומרים:
1 ספל חתיכות סויה יבשות, מושרות וסחוטות
2 בצלים בגודל בינוני/גדול, קצוצים
3 שיני שום, כתושות
1 ספל שעועית אדומה
2 בטאטות חתוכות גס
2/3 גרגרי חיטה מלאה או שעורה
מלח ופלפל לפי הטעם
2 טיפות ממתיק מלאכותי נוזלי
1 כף חומץ יין אדום
קופסת עגבניות מרוסקות
שמן זית
אופן ההכנה:
• משרים את השעועית למשך לילה.
• מכסים קרקעית סיר גדול בשמן זית ומחממים.
• מטגנים קלות את הבצל והשום.
• מוסיפים את שאר החומרים.
• מוסיפים מים עד לכיסוי בלבד. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה (לא מערבבים אחרי הרתיחה).
• משאירים על אש קטנה או על פלטה חמה למשך לילה.
• תיהנו מהתבשיל כתוספת.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 9 תגובות