כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

השף שגב משה מגיש: פילה דג צלוי במחבת

אלקטרה ממשיכה להגיש לכם סדרת מתכונים של השף שגב משה לארוחה מושלמת, כולל טיפים ועצות לשימוש נוח ויעיל במוצרי החשמל במטבח • והפעם: פילה דג צלוי במחבת

צילומים: אנטולי מיכאלי
צילומים: אנטולי מיכאלי

פילה דג צלוי במחבת

מונח על גרגירי חומוס ופסטו כוסברה ולימון

מצרכים ל-4 מנות:

4 מנות דג פילה או סטייק דג עם עצם, סה"כ 700 גרם
4 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות וטריות
1 כפית מחוקה של מלח גס
פלפל גרוס לבן או פלפל טחון לבן
1 כוס מלאה (130 גרם) גרגירי חומוס מבושלים מראש (אם אין לכם זמן: ניתן להשתמש בגרגירים מוכנים למאכל בשקיות קפואות או בקופסאות שימורים)
מיץ מלימון אחד טרי


מצרכים להכנת פסטו כוסברה:

1 כוס מלאה (30 גרם) עלי כוסברה טרייה
2 שיני שום כתושות וטריות
1/2 כוס (100 מ"ל) שמן זית
10 זיתים ירוקים, מגולענים ומשובחים
1 פלפל ירוק חריף, קלוי מראש ולא מקולף
קורט מלח שולחן

אופן ההכנה

הכנסת הפסטו:

• מכניסים לבלנדר את השמן זית, הפלפל החריף, השום והזיתים ומניחים מעל את עלי הכוסברה.

• מפעילים את הבלנדר וטוחנים עד למרקם חלק במיוחד. טועמים ואם צריך, משלימים טעם עם מעט מלח.

הכנת הדג:

• את הדג מכינים על מחבת כבדה ולוהטת.

• מתבלים בשום ושמן זית את הדגים ומניחים על מחבת לוהטת, כאשר הצד הראשון שנוגע במחבת הוא הצד של הדג עם העור.

• לאחר שעור הדג פריך, מתבלים במלח ופלפל והופכים את הדג.

• אחרי שהדג מוכן משני צידיו, מוסיפים את גרגירי החומוס ובוזקים מעט מיץ למחבת.

• ברגע שהדג מוכן מוציאים אותו מהמחבת וממשיכים לבשל את הגרגירים עד שהן חמים לגמרי.

• להגשה: מניחים גרגירי חומוס על צלחת ההגשה ועליהם כפיות עם פסטו כוסברה. מעטרים במעט שמן זית ומגישים עם פרוסות/חצאי לימון בצד.





http://www.electra-trade.co.il/electra" target="_blank"
תורה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}