השף שגב משה מגיש: פילה דג צלוי במחבת
אלקטרה ממשיכה להגיש לכם סדרת מתכונים של השף שגב משה לארוחה מושלמת, כולל טיפים ועצות לשימוש נוח ויעיל במוצרי החשמל במטבח • והפעם: פילה דג צלוי במחבת
- השף שגב משה
- ט' שבט התשע"ב
- 1 תגובות
צילומים: אנטולי מיכאלי
פילה דג צלוי במחבת
מונח על גרגירי חומוס ופסטו כוסברה ולימון
מצרכים ל-4 מנות:
4 מנות דג פילה או סטייק דג עם עצם, סה"כ 700 גרם
4 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות וטריות
1 כפית מחוקה של מלח גס
פלפל גרוס לבן או פלפל טחון לבן
1 כוס מלאה (130 גרם) גרגירי חומוס מבושלים מראש (אם אין לכם זמן: ניתן להשתמש בגרגירים מוכנים למאכל בשקיות קפואות או בקופסאות שימורים)
מיץ מלימון אחד טרי
מצרכים להכנת פסטו כוסברה:
1 כוס מלאה (30 גרם) עלי כוסברה טרייה
2 שיני שום כתושות וטריות
1/2 כוס (100 מ"ל) שמן זית
10 זיתים ירוקים, מגולענים ומשובחים
1 פלפל ירוק חריף, קלוי מראש ולא מקולף
קורט מלח שולחן
אופן ההכנה
הכנסת הפסטו:
• מכניסים לבלנדר את השמן זית, הפלפל החריף, השום והזיתים ומניחים מעל את עלי הכוסברה.
• מפעילים את הבלנדר וטוחנים עד למרקם חלק במיוחד. טועמים ואם צריך, משלימים טעם עם מעט מלח.
הכנת הדג:
• את הדג מכינים על מחבת כבדה ולוהטת.
• מתבלים בשום ושמן זית את הדגים ומניחים על מחבת לוהטת, כאשר הצד הראשון שנוגע במחבת הוא הצד של הדג עם העור.
• לאחר שעור הדג פריך, מתבלים במלח ופלפל והופכים את הדג.
• אחרי שהדג מוכן משני צידיו, מוסיפים את גרגירי החומוס ובוזקים מעט מיץ למחבת.
• ברגע שהדג מוכן מוציאים אותו מהמחבת וממשיכים לבשל את הגרגירים עד שהן חמים לגמרי.
• להגשה: מניחים גרגירי חומוס על צלחת ההגשה ועליהם כפיות עם פסטו כוסברה. מעטרים במעט שמן זית ומגישים עם פרוסות/חצאי לימון בצד.
http://www.electra-trade.co.il/electra" target="_blank"
מונח על גרגירי חומוס ופסטו כוסברה ולימון
מצרכים ל-4 מנות:
4 מנות דג פילה או סטייק דג עם עצם, סה"כ 700 גרם
4 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות וטריות
1 כפית מחוקה של מלח גס
פלפל גרוס לבן או פלפל טחון לבן
1 כוס מלאה (130 גרם) גרגירי חומוס מבושלים מראש (אם אין לכם זמן: ניתן להשתמש בגרגירים מוכנים למאכל בשקיות קפואות או בקופסאות שימורים)
מיץ מלימון אחד טרי
מצרכים להכנת פסטו כוסברה:
1 כוס מלאה (30 גרם) עלי כוסברה טרייה
2 שיני שום כתושות וטריות
1/2 כוס (100 מ"ל) שמן זית
10 זיתים ירוקים, מגולענים ומשובחים
1 פלפל ירוק חריף, קלוי מראש ולא מקולף
קורט מלח שולחן
אופן ההכנה
הכנסת הפסטו:
• מכניסים לבלנדר את השמן זית, הפלפל החריף, השום והזיתים ומניחים מעל את עלי הכוסברה.
• מפעילים את הבלנדר וטוחנים עד למרקם חלק במיוחד. טועמים ואם צריך, משלימים טעם עם מעט מלח.
הכנת הדג:
• את הדג מכינים על מחבת כבדה ולוהטת.
• מתבלים בשום ושמן זית את הדגים ומניחים על מחבת לוהטת, כאשר הצד הראשון שנוגע במחבת הוא הצד של הדג עם העור.
• לאחר שעור הדג פריך, מתבלים במלח ופלפל והופכים את הדג.
• אחרי שהדג מוכן משני צידיו, מוסיפים את גרגירי החומוס ובוזקים מעט מיץ למחבת.
• ברגע שהדג מוכן מוציאים אותו מהמחבת וממשיכים לבשל את הגרגירים עד שהן חמים לגמרי.
• להגשה: מניחים גרגירי חומוס על צלחת ההגשה ועליהם כפיות עם פסטו כוסברה. מעטרים במעט שמן זית ומגישים עם פרוסות/חצאי לימון בצד.
http://www.electra-trade.co.il/electra" target="_blank"
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות