כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024

קלי קלות: עוגת שוקולד, קפה ואגוזים

אם מתחשקת לכם עוגה פשוטה וטעימה ליד הקפה – לכו על העוגה הזאת • היא משלבת בתוכה שלושה טעמים של שוקולד מריר, קפה ואגוזים, מכינים אותה בכמה דקות של עבודה, מבלי ללכלך יותר מדי כלים, וכמה שהיא פשוטה, ככה היא טעימה

קלי קלות: עוגת שוקולד, קפה ואגוזים
שטראוס עלית - עוגת שוקולד קפה ואגוזים צילום: יח"צ

זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ 

מצרכים

120 גרם (1/2 כוס) סוכר חום כהה
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
100 מ"ל (1/2 כוס) שמן
3 ביצים L
קורט מלח
1 כפית אבקת נס קפה
1/2 כפית תמצית וניל
100 גרם (3/4 כוס) קמח
75 גרם (3/4 כוס) אגוזים טחונים
1 כפית אבקת אפייה
50 גרם שוקולד מריר פרה
25 גרם אגוזי מלך

לתערובת השוקולד:

50 גרם שוקולד מריר
1/2 כפית אבקת נס קפה
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב

לקישוט:

20 גרם אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה גדולה טורפים יחד סוכר חום כהה, סוכר לבן, שמן, ביצים, מלח, נס קפה ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח, אגוזים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • קוצצים את השוקולד והאגוזים ומוסיפים פנימה. מערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.
  • יוצקים בערך 2/3 מהתערובת לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון.
  • שוברים את השוקולד לקוביות.
  • בקערה קטנה ממיסים יחד שוקולד, נס קפה וחלב במיקרוגל או על בן מארי עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את תערובת השוקולד המומס לתוך 1/3 הבלילה שנותרה ומערבבים היטב.
  • יוצקים את הבלילה השוקולדית על גבי הבלילה בתבנית.
  • בעזרת סכין יוצרים צורת שיש. מפזרים אגוזי מלך קצוצים מעל.
  • אופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה תופחת, מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.
עוגה עוגה מיוחדת שוקולד מתכונים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}