כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מרק חומוס עם פלאפל • מתכון אחרון בסדרה

מתכון אחרון בסדרת המרקים החורפיים: מרק חומוס עם כדורי פלאפל • באדיבות מסעדת רינגלבלום בבאר שבע - מסעדה חלבית קטנה כשרה למהדרין • מאת השף קים נווה

צילום: יחצ
צילום: יחצ



מצרכים:

למרק-

1/2 קילו חומוס
טחינה גולמית איכותית
שמן זית
מלח
פלפל שחור

לכדורי הפלאפל-

1/2 קילו חומוס
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
טחינה גולמית
שמן זית
קמח

אופן ההכנה:

1. להשרות למשך לילה קילו חומוס. (עדיפות לחומוס קטן).

2. לאחר ההשריה, יש לבשל את החומוס ללא תוספות על אש נמוכה למשך 5 שעות.

3. לאחר שהחומוס התבשל לקחת חצי מהכמות ולטחון יחד עם 200 מ"ל טחינה גולמית עד קבלת
מרקם אחיד.

4. לתבל ב: 2 כפות שמן זית, כף מלח, כף פלפל שחור.

5. להוסיף ליטר מים ולבשל על אש נמוכה.

כדורי הפלאפל:

1. יש לטחון בטחינה בינונית את החומוס הנותר.

2. להוסיף צרור כוסברה וצרור פטרוזיליה.

3. להוסיף 100 מ"ל טחינה גולמית איכותית ו 2 כפות שמן זית.

4. לכדרר לכדורי פלאפל.

5. לצפות את הכדורים בקמח על מנת של יתפוררו ולטגן על אש גבוהה בשמן עמוק.

6. כשהכדורים מוכנים יש למזוג מהמרק ולהניח מעל 2 כדורי פלאפל.

7. לקשט בטחינה גולמית ועלי כוסברה ובתיאבון.
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}