מרק חומוס עם פלאפל • מתכון אחרון בסדרה
מתכון אחרון בסדרת המרקים החורפיים: מרק חומוס עם כדורי פלאפל • באדיבות מסעדת רינגלבלום בבאר שבע - מסעדה חלבית קטנה כשרה למהדרין • מאת השף קים נווה
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- כ' טבת התשע"ב
צילום: יחצ
מצרכים:
למרק-
1/2 קילו חומוס
טחינה גולמית איכותית
שמן זית
מלח
פלפל שחור
לכדורי הפלאפל-
1/2 קילו חומוס
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
טחינה גולמית
שמן זית
קמח
אופן ההכנה:
1. להשרות למשך לילה קילו חומוס. (עדיפות לחומוס קטן).
2. לאחר ההשריה, יש לבשל את החומוס ללא תוספות על אש נמוכה למשך 5 שעות.
3. לאחר שהחומוס התבשל לקחת חצי מהכמות ולטחון יחד עם 200 מ"ל טחינה גולמית עד קבלת
מרקם אחיד.
4. לתבל ב: 2 כפות שמן זית, כף מלח, כף פלפל שחור.
5. להוסיף ליטר מים ולבשל על אש נמוכה.
כדורי הפלאפל:
1. יש לטחון בטחינה בינונית את החומוס הנותר.
2. להוסיף צרור כוסברה וצרור פטרוזיליה.
3. להוסיף 100 מ"ל טחינה גולמית איכותית ו 2 כפות שמן זית.
4. לכדרר לכדורי פלאפל.
5. לצפות את הכדורים בקמח על מנת של יתפוררו ולטגן על אש גבוהה בשמן עמוק.
6. כשהכדורים מוכנים יש למזוג מהמרק ולהניח מעל 2 כדורי פלאפל.
7. לקשט בטחינה גולמית ועלי כוסברה ובתיאבון.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות