נשיא המועצת חייג לדרעי: "רודפי תורה מנסים לפגוע - אל תירא"
על רקע המלצות המשטרה להעמיד את דרעי לדין: נשיא מועצת חכמי התורה, הגר"ש כהן, חייג בדקות האחרונות ליו״ר ש״ס השר דרעי וחיזקו: ״שרים רדפוני חינם. ככל שההצלחה של תנועת ש״ס גדולה יותר - כך רודפי התורה מנסים לפגוע יותר. אל תירא ואל תחת כי עמך ה׳ אלוקיך״
לאחר שמשטרת ישראל הודיעה היום (שלישי) כי בכוונתה לפרסם המלצות להעמיד את השר אריה דרעי לדין בגין עבירות מס - נשיא המועצת, חכם שלום כהן, חייג לחזק את השר אריה דרעי.
מביתו של הגר"ש כהן נמסר כי נשיא המועצת חייג בשעה האחרונה לשר אריה דרעי ואמר לו בין היתר: "שרים רדפוני חינם. ככל שההצלחה של תנועת ש״ס גדולה יותר - כך רודפי התורה מנסים לפגוע יותר".
נשיא המועצת סיים את השיחה ואמר לשר דרעי: "אל תירא ואל תחת כי עמך ה׳ אלוקיך".
כפי שדווח ב'בחדרי חרדים' מוקדם יותר, במשטרת ישראל וברשות המיסים, הסתיימה היום חקירה נרחבת בעניינו של שר הפנים והשר לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל אריה דרעי, אחיו, עו"ד שלמה דרעי וחשודים נוספים.
התיק נפתח לפני כשנתיים וחצי בחשד לביצוע עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים, שבועת שקר בהצהרות רשמיות, עבירות מס, והלבנת הון.
החשדות חייבו חקירה יסודית, מורכבת ומאומצת שהתקיימה ביחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433 בצוות חקירה משותף עם רשות המיסים - פקיד שומה חקירות תל אביב ולוותה על ידי צוות פרקליטים מפרקליטות מחוז ת"א מיסוי וכלכלה.
ראשיתו של התיק החל בחקירה סמויה, שהחלה ביחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433 בסיוע הרשות לאיסור הלבנת הון במהלך שנת 2015, שהעלתה חשד לכאורה להתנהלות חריגה בחשבונות בנק הקשורים בשר דרעי ובני משפחתו, והצביעה על העברות סכומי כסף משמעותיים מאנשי עסקים למשפחת דרעי, חלקם קודם לחזרתו לפעילות פוליטית וחלקם לאחר שובו לכנסת.
בחודש אפריל 2016, החלה חקירה גלויה בפרשה, במהלכה בוצעו פעולות חקירה מגוונות, ונחקרו עשרות מעורבים, ובמאי 2017 החל שלב נוסף בחקירה במסגרתו נחקר באזהרה השר אריה דרעי.
החקירה עסקה בהעברות כספיות בסכומים של מאות אלפי שקלים, שהועברו לשר דרעי מאנשי עסקים שונים, במהות התשלומים, טיבם ואופן הדיווח עליהם; בעסקאות למכירת מגרשים בבעלות השר בהר שמואל ובגבעת שאול, ברכישת מגרש בספסופה, בהצהרות של השר ליו"ר הכנסת ולמבקר המדינה, בדיווחים חסרים בהצהרות הון לרשויות המס ועוד.
חרף העובדה שהשר דרעי נדרש מפורשות שלא לשוחח עם אחד המעורבים על הסוגיות שנחקרו והוזהר מפני שיבוש ראיות, הוא פנה אליו מיד בסמוך לסיום חקירתו ושוחח עמו על תוכן הדברים, ועל עדותו הצפויה במשטרה ורענן את זכרונו.
ממצאי החקירה ביססו תשתית ראייתית נגד השר דרעי לביצוע עבירת מרמה והפרת אמונים באשר להתנהלותו בעניינו של איש עסקים בעת שכיהן כשר, וכן לביצוע עבירות מס בסכומים משמעותיים של מיליוני ש"ח, הלבנת הון, שיבוש מהלכי משפט ומסירת תצהיר כוזב (שבועת שקר) למבקר המדינה וליו"ר הכנסת בנוגע לנכסיו והכנסותיו.
כן התבססה תשתית ראייתית, נגד אחיו עורך הדין שלמה דרעי, המשמש כיום בתפקיד סגן יו"ר קק"ל, לביצוע עבירות מס בסכומים משמעותיים בהיקף של מיליוני שקלים, וכן התבסס חשד לביצוע עבירות הלבנת הון ועבירות מס נגד חשודים נוספים.
החקירה בנוגע לחשדות נוספים שנחקרו, טרם הסתיימה, אך מדובר בפרשה נפרדת שבה לא התבססה בחומר שנאסף תשתית ראייתית נגד השר דרעי ועל כן הוחלט שלא לעכב את העברת התיק בו נחקרו החשדות שפורטו לעיל – לעיון הפרקליטות.
תיק החקירה יועבר בימים הקרובים לפרקליטות המדינה.
מלשכתו של שר הפנים, אריה דרעי, נמסר בתגובה למסקנות: "אנו מברכים על סיום חקירת המשטרה שנמשכה כמעט 3 שנים. קיבלנו בסיפוק את גניזת החשדות החמורים של קבלת שוחד, גניבה מעמותות ועוד, שהביאו בזמנו לפתיחת החקירה. אנו מאמינים כי כאשר הפרקליטות תדרש לעניין, יוסרו גם שאר החשדות ויתברר כי השר אריה דרעי לא עבר על החוק".
עו"ד ירון קוסטליץ, פרקליטו של עו"ד שלמה דרעי, מסר: "משוכנע שהפרקליטות תגיע למסקנה שעו"ד דרעי לא עבר עבירה כלשהי, וכי אין מקום להגיש נגדו כתב אישום".
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות