כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מרק חלבי: מינסטרונה חציל וגבינת ברי

חורפי וקר: עוד מרק מסדרת המרקים של מסעדת רינגלבלום המעסיקה נוער בסיגון ומפיקה מטעמים • והפעם: מרק מינסטרונה חציל וגבינת ברי • חלבי וטעים

צילום: יחצ
צילום: יחצ



מרכיבים:

1 קילו עדשים כתומות
גבעולי סלרי אמריקאי
פלפלים צבעוניים
תפוח אדמה
בצל
קישואים
2 שורשי סלרי
2 שורשי פטרוזיליה
חציל
גבינת ברי

אופן ההכנה:

1. יש לשטוף היטב את העדשים.

2. לצלות בסיר עם שמן זית את השורש פטרוזיליה והשורש סלרי, לאחר שקצצנו אותם לקוביות קטנות.

3. להוסיף את הגזר, מקלות הסלרי, תפוח האדמה והפלפלים.

4. לאחר שכל הירקות נצלו קלות יש להוסיף כ 4 ליטר מים.

5. לאחר רתיחה יש להוסיף את העדשים הכתומות. לאחר רתיחה נוספת יש לבשל את המרק כשעתיים על אש נמוכה.

6. במהלך הבישול לתבל בכף מלח, כף פלפל שחור, כפית כמון וכפית פפריקה מעושנת.

7. לחתוך חציל לטבעות קטנות. לשמן בשמן זית ושום ולצלות בתנור למשך 10 דקות.

8. לפני ההגשה יש להניח גבינת ברי/ רוקפור על פרוסת החציל ולצלות בתנור ל 3 דקות.

9. על כל צלחת מרק להניח פרוסת חציל עם הגבינה ולהגיש. בתאבון!!

המתכון מאת קים נווה, שף מסעדת רינגלבלום

תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}