ירקות קלויים בתנור: בריא ולא משמין
רוצים לאכול בשפע ובכל זאת לרזות? • הספר "מטבח בריא" מוכיח שזה אפשרי • כך תוכלי לבשל, ליהנות מהאוכל וגם לרזות • ובעיקר: להיות בריאות, אתן ובני המשפחה
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- י"ג טבת התשע"ב
- 1 תגובות
ספר חדש בשם "מטבח בריא" מבטיח להביא למהפכה במטבח.
מחברת הספר, ברברה שיפר-ברגשטין, מנתצת את מיתוס הדיאטה. היא זורה ספק ומתעמתת עם כל מה שנאמר לנו לגבי מה עלינו לאכול כדי לרזות.
היא מסבירה מדוע כל נסיונות העבר שלנו להוריד במשקל, נכשלו. מדוע קשה לנו להפסיק לאכול (זה לא בגלל העדר כוח רצון), מדוע אכילת יתר אינה השד האמיתי ומה עלינו לאכול כדי לרזות.
שנת 2001 ראה אור בארץ (בהוצאת אסטרולוג) ובארה"ב ספרה הראשון "המפתח הביוכימי", שהוא בין הראשונים בתחום.
מעל במה זו נפרסם מעת לעת מתכונים מתוך הספר, להנאתכן הגולשות ולבריאות משפחתכן כמובן.
והפעם: חתיכות של ירקות קלויות בתנור
חומרים:
1 חציל
4 קישואים
2 בטאטות בגודל בינוני
1 בצל
1 פלפל אדום, 1 פלפל ירוק
1 כרובית
שמן זית
זעתר
2 כפיות אבקת שום
2 כפיות פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעםאופן ההכנה:
• לא חובה לקלף את הירקות. פשוט רוחצים אותם ומסירים גבעולים ועלים.
• משמנים תבנית אפיה גדולה בשמן זית. חותכים כל ירק לחתיכות. מניחים את חתיכות הירקות על התבנית המשומנת, מפזרים אותן על פני התבנית כמה שאפשר.
• זורים תבלינים על הירקות. מטפטפים שמן זית על הירקות.
• מניחים בתנור שחומם ל־200 מעלות.
• אחרי שעה יתחילו הירקות להפריש מיצים. מערבבים את הירקות בכף עץ כדי לאפשר חשיפה
שווה לחום.
• אופים 30 דקות נוספות ומוציאים מיד מהתנור.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות