חורף? מרק ארטישוק ירושלמי
מכורה למרק העוף בליל שבת? ומה עם מרק עוף לפתיחת כל ארוחת צהרים יומיומית? • הוא יכול להיות פרווה, הוא יכול גם לבוא בגירסה חלבית • מרק חם ליום חורפי
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- ב' טבת התשע"ב
צילום: יח"צ
זה אינו המתכון הראשן שמשוגר אלי ממסעדת "קפה רינגלבלום" שבבאר שבע. אלא שהפעם מדובר בסדרה של מרקים, חמים וטעימים, מתאימים בול לעונה החורפית.
למי שאינה זוכרת, מדובר במסעדה קטנה ויפה, חלבית, כשרה למהדרין, בעלת שף יוצא מסעדת ''רפאל'' בתל אביב. המסעדה ממוקמת בלב שכונה ד' בבאר שבע ומעסיקה ''נוער בסיכון'' תושבי השכונה. המסעדה המנוהלת על ידי עמותת "תור המדבר" ו''קרן דואליס'' (קרן ליזמות עסקית-חברתית) במטרה לספק מענה תעסוקתי וכישורי חיים לכ-15 בני נוער בסיכון בבאר שבע.
והנה המתכון הראשון לסדרת המרקים החורפיים, באדיבות השף קים נווה:
מרק ארטישוק ירושלמי (6 סועדים):
1 קילו ארטישוק ירושלמי שטוף, אך לא מקולף
5 שיני שום
2 בצל סגול בינוני מקולף
50 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
כמון
אופן ההכנה:
• לחמם את שמן הזית בסיר גדול ולצלות את הארטישוק הירושלמי בשמן כ- 5 דקות. לאחר מכן,
• להוסיף את שיני השום ולצלות כ-5 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב.
• להוסיף לסיר כ-8 ליטרים של מים. לתבל במלח, פלפל וכמון לפי הטעם ולבשל על אש קטנה למשך כשעה.
• במקביל יש לטחון את הבצל הסגול בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק ולטגן אותו בחמאה. לאחר מכן יש להניחו בצד להתקרר.
• לאחר בישול הארטישוק כשעה, יש לטחון גם אותו עד לקבלת מרקם חלק.
• בזמן ההגשה יש ליצוק לכל קערית הגשה את המרק ומעליו להוסיף כפית מקרם הבצל.
בתיאבון!
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות