פאי מוס שוקולד ודבש ללא אפייה
עוגת רושם חגיגית וקלה להכנה – מושלמת כקינוח לחג! פאי מוס שוקולד ודבש עם קלתית ביסקוויטים מהירה וקרם דבש ריחני שכולם יאהבו
- 2כתבה אינפורמטיבית
- י"ז תשרי התשע"ט
צילום: נטלי לוין
מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין עבור שוקולד פרה
זמן הכנה: שעתיים
רמת קושי: קל
כמות: תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
מצרכים
לקלתית:
200 גרם ביסקוויטים פתי בר
100 גרם חמאה מומסת (או שמן קוקוס לגרסת פרווה)
למוס שוקולד ודבש:
100 גרם שוקולד מריר
40 גרם (2 כפות) דבש
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה (או קרם קוקוס / קצפת ריץ' לגרסת פרווה)
לקרם דבש:
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה (או קרם קוקוס / קצפת ריץ' לגרסת פרווה)
20 גרם (1 כף) דבש
1 כף אינסטנט פודינג וניל
1/4 כפית קינמון טחון
לקישוט:
קוביות שוקולד מריר
אגוזים שלמים
אופן ההכנה:
- במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הביסקוויטים לאבקה דקה.
- מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים עד שהתערובת אחידה.
- מהדקים את הפירורים לתחתית ולדפנות התבנית ליצירת קלתית.
- מצננים במשך 30 דקות במקפיא.
- מלית: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
- ממסים במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס.
- בקערת מיקסר מקציפים דבש ושמנת מתוקה לקצפת יציבה מאוד.
- מוסיפים בערך 2 כפות מהקצפת לתוך השוקולד ומערבבים היטב לשם השוואת טמפרטורות ומרקמים.
- מוסיפים את תערובת השוקולד ליתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מוס אחיד.
- יוצקים את המוס לתוך הקלתית הקרה ומיישרים את החלק העליון.
- מצננים במשך כשעה במקרר להתייצבות.
- קרם דבש: בקערת מיקסר מקציפים יחד שמנת, דבש, אינסטנט פודינג וקינמון עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
- מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים תלוליות בהיקף הפאי.
- מקשטים בקוביות שוקולד ואגוזים ומגישים.
טיפ של עלית!
- שומרים את הפאי בכלי סגור במקרר עד שבוע.
- אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום מריר במוס, לגרסה חלבית.
- אפשר להשתמש בכל סוג של ביסקוויטים או עוגיות חמאה שאוהבים.
חג שמח ובתיאבון!
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות