השף החרדי מציג: תבשיל בשר ראש בפלפלים וחומוס
מתכון קלאסי לתבשיל מסורתי לשולחן החג והשבת שהפשטות שבו היא זו שיוצרת את טעמו המיוחד
- שף חיים בורנשטיין
- ה' תשרי התשע"ט
זה תבשיל מהמטבח המרוקאי, שמככב במרכז השולחן בכל ארוחת חג, כשהוא מעלה ניחוחות מיוחדים. יש הרבה וריאציות לתבשיל החגיגי הזה אך זהו המתכון הקלאסי המיוחד, כמה פשוט ככה טעים.
מרכיבים:
1 קילו בשר ראש
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
1 פלפל אדום חתוך לקוביות גסות
1 פלפל צילי אדום או חריף ירוק
6-7 שיני שום שלמות
1 עגבניה חתוכה לקוביות
חצי חבילת כוסברה קצוץ דק
מלח
פלפל שחור
כמון
פפריקה מרוקאית בשמן
מעט רסק עגבניות
אופן ההכנה:
מבשלים את הבשר במים רותחים כשעה, מוציאים, מקררים וחותכים לקוביות שוות.
שומרים את הנוזל של הבשר.
בסיר שטוח מחממים מעט שמן זית, כשהסיר ממש חם נכניס את הפלפלים ונערבב טוב.
נוסיף את השום העגבניות הפלפל צ'ילי או הירוק החריף והחומוס. לטגן עד שכל הירקות מקבלים צבע יפה.
נוסיף את הבשר נטבל במלח פלפל פפריקה וכמון. על הכל יש לשפוך את מי הבישול של הבשר ולהוסיף רסק עגבניות.
לטעום לתקן תיבול ולתת לו להתבשל עוד כשעה וחצי על אש נמוכה.
לקראת סוף הבישול נוסיף את הכוסברה הקצוצה.
בתאבון וחג שמח!
- חיים בורנשטיין היינו שף חרדי, זוכה מקום ראשון בתחרות אליפות ארצית לשפים 2018.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות