כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

חמישית מהנהגים מודים: נסענו תחת השפעת אלכוהול

למרות התרחשותן של כ-800 תאונות בשנה בשל נהיגה תחת השפעת אלכוהול, סקר אור ירוק: אחד מכל חמישה נהגים הודה כי נהג לאחר ששתה אלכוהול

חמישית מהנהגים מודים: נסענו תחת השפעת אלכוהול



20% הנשאלים דיווחו כי נהגו לפחות פעם אחת, לאחר ששתו אלכוהול במהלך השנה האחרונה. שליש מהם טענו כי נקטו באמצעי זהירות כמו שתיית קפה או מים לפני שיצאו לדרך, כך עולה מסקר שערכה עמותת אור ירוק באמצעות מכון המחקר גיאוקרטוגרפיה. שמואל אבואב, מנכ"ל עמותת אור ירוק: "הדבר שמפחיד בנתונים האלו הוא, שהאזרח ששתה אלכוהול, לא מבין כי שתייה של כוס אחת יכולה להיות קטלנית. לכל לגימה יש השפעה. לכן, למי ששתה אלכוהול אסור לעלות על הכביש. תירוצים הורגים חיים".

על פי חלוקה לאזורים, נמצא כי באזור הדרום - קרוב ל-22% מקרב הנהגים דווחו כי נהגו לפחות פעם אחת, לאחר ששתו אלכוהול. אזור הצפון - 16.5% דיווחו כי נהגו לפחות מפעם אחת, לאחר שתיית אלכוהול. אזור ירושלים - 15.9% דווחו כי נהגו לפחות פעם אחת אחרי ששתו אלכוהול. אזור המרכז - 15.4% דיווחו כי נהגו לפחות פעם אחת אחרי שתו אלכוהול ובאזור השרון 13.5% מהנהגים דיווחו כי נהגו לפחות פעם אחת לאחר ששתו אלכוהול.

כאשר נשאלו הנהגים, אשר דווחו כי נהגו במהלך השנה לאחר ששתו משקה אלכוהול, מדוע עשו זאת, 31.3% מהם טענו שהם נוקטים באמצעי זהירות כמו שתיית קפה או מים לפני שהם יוצאים לדרך, 15.4% טענו כי לא היה מישהו אחר שיכול היה לנהוג. 15.3% טענו כי הם נוסעים בזהירות רבה לאחר שתיית האלכוהול ו-14.4% טענו כי האלכוהול לא משפיע עליהם. אלכוהול ונהיגה הם שילוב קטלני. נהיגה תחת השפעת אלכוהול הינה אחד משלושת הגורמים העיקריים להתרחשותן של תאונות דרכים. שתיית אלכוהול, בכל כמות, פוגעת בכישורי הנהיגה ולכן יש להימנע לחלוטין מנהיגה לאחר שתיית אלכוהול.

בנוסף, על מנת להילחם בתופעת הנהיגה בשכרות, על המשטרה להגביר את היקף האכיפה, על מנת ללכוד את הנוהגים בשכרות, בעיקר באזורי הבילוי, ובכך להגביר את מודעות הנהגים וליצור כוח התרעה, כנגד נהיגה תחת השפעת אלכוהול. יש להחמיר עם העוברים על החוק ולהגביר את החרמות כלי הרכב לנוהגים תחת השפעת אלכוהול. כמו כן, תגבור של מערך התחבורה הציבורית באזורי בילוי יאפשר חלופה ראויה לנהיגה תחת השפעת אלכוהול.

שמואל אבואב, מנכ"ל אור ירוק: "האלכוהול משפיע כבר מהטיפה הראשונה, ומי שחושב אחרת – טועה, האלכוהול פוגע בקשב, בזיכרון ובקואורדינציה. האלכוהול גורם ליכולת שיפוט לקויה, לעלייה בשגיאות בנהיגה, הראייה נפגעת ויכולת התגובה והשליטה ברכב נפגעים. הנורמה-"מי ששותה לא נוהג" חייבת להיות מושרשת עמוק יותר באמצעות חינוך והסברה בקרב ציבור הנהגים, במיוחד הצעירים שבהם".

הסקר נערך עבור אור ירוק ע"י מכון גיאוקרטוגרפיה, בשיטת אומניבוס טלפוני בקרב 500 משיבים, גברים ונשים בגילאי 18 ומעלה, המהווים מדגם ארצי ומייצג של האוכלוסיה היהודית הבוגרת במדינת ישראל (4.3 מיליון בני אדם). הסקר בוצע במהלך חודש מרץ 2011. טווח השגיאה הסטטיסטית המרבית בנסיבות דגימה זו הוא 4.4% +, ברמת מובהקות של 95%.
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}