השף החרדי מציג: דניס עם ירקות לשבת
לכבוד שבת חודש אלול: השף החרדי מציג את המתכון לדגים שירעידו לכם את הפה
- שף חיים בורנשטיין
- י"ג אלול התשע"ח
אומרים שבאלול אפילו הדגים רועדים. אחרי שתכינו את המתכון הזה, הדגים ירעדו על הצלחת ובפה מהטעם המושלם. שימו לב שכמעט אין תבלינים במתכון הזה, כל הטעמים מגיעים מהירקות ומעשבי התיבול ולכן חשוב לעבוד לפי המתכון.
מצרכים:
3-4 דגי דניס שלמים
1/2 כרישה פרוסה לעיגולים
1 בצל לבן פרוס דק
1 עגבניה פרוסה דק
3-4 שיני שום חצוים
1 סלרי קצוץ
צרור כוסברה קצוץ דק
ענף טימין קצוץ דק
חצי פלפל צילי אדום (לא חובה, אם כי בתקופה הזאת הפלפלים לא חריפים מאוד)
2 ס"מ ג'ינגר קצוץ לקוביות קטנות
חצי לימון פרוס דק
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
טוסקנה
אופן ההכנה:
משרים את הדגים השלמים במלח גס וקצת מיץ לימון בקערה למשך 10 דקות.
מסדרים בתבנית את הבצל, העגבניה והשום, מזלפים שמן זית ומעט מלח גס ושמים בתנור בחום של 200 מעלות למשך 10 דקות. בינתיים נשים את שאר המצרכים בקערה אחת נערבב טוב עם שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס ומערבבים טוב!
מוציאים את התבנית מהתנור מסדרים על הירקות הקלויים את הדגים מפזרים בתבנית ובתוך הבטן של הדג את כל שאר הירקות המתובלים ומפזרים מעל כל דג טוסקנה ופרוסת לימון.
מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות למשך 25 -30 דקות!
בתאבון!
• חיים בורנשטיין הינו שף חרדי, זוכה מקום ראשון בתחרות אליפות ארצית לשפים 2018
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות