כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
חגיגה של צבעים וטעמים

השף החרדי מציג: תבשיל עוף בדלעת ערמונים וירקות שורש

תבשיל צבעוני, ייחודי ובטעמים מקוריים. מתכון של השף החרדי חיים בורנשטיין שמתאים למי שרוצה להרשים עם אוכל אמתי וטעים

השף החרדי מציג: תבשיל עוף בדלעת ערמונים וירקות שורש
תבשיל עוף בדלעת ערמונים וירקות שורש

אצלי בבית התבשיל הזה מככב במיוחד בשבתות שיש אורחים חשובים. זה תבשיל מיוחד, מאוד צבעוני ומושך את העין וכמובן מלא בטעמים מיוחדים וכל כך נפלאים שפשוט גורמים לחסל את הסיר

מצרכים:

6-7 כרעיים עוף
2 יח' דלעת ערמונים
1 בטטה סגולה (אפשר גם רגיל)
3  גזר בצבעים
2 בצל לבן
1 תפו'א
5 שיני שום
ענף של סלרי השורש + העלים
כפית מלח
מעט פלפל שחור
מעט כמון
שמן זית

אופן ההכנה:

לוקחים את כל הירקות מקלפים וחותכים אותם ל4
שמים בתבנית משמנים אותם בשמן זית ומפזרים מעל מעט מלח גס
מכניסים לתנור על 180 מעלות למשך 15 דקות.
(נכון שהם לא יתרככו לגמרי אבל הבישול הסופי שלהם יהיה עם העוף)
לוקחים מעט שמן זית בסיר מחממים אותו וצורבים בפנים את העוף מכל הצדדים
אחרי שהעוף מקבל חריכה יפה מוציאים את כל הירקות מהתנור ומוסיפים אותם לתוך הסיר על העוף כולל כל הנוזלים

מתבלים במלח פלפל שחור וכמון לפי הטעם..
מוסיפים נוזלים כמעט לכיסוי של כל הירקות
ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד לריכוך מלא של העוף

בתאבון

 

השף חיים בורנשטיין הוא חבר באיגוד הישראלי לשפים וקולינריה

מתכון עוף

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}