יוקרתי ומרשים: לשון בקר קר לצד קרפצ'ו סלק
מנה יוקרתית ומרשימה שמתאימה למנה ראשונה בסעודת שבת או לכל אירוע
- שפית יפית שנבי
- כ"א אב התשע"ח
לשון בקר קר לצד קרפצ'ו סלק צילום: שמשון הל -אור
1 לשון בקר קטנה - יש לבשל את הלשון במים רותחים עד להתרככות (כשעתיים וחצי).
לקרפצ'ו סלק:
1 סלק גדול.
1 מלפפון.
1 גזר.
4 גבעולי בצל ירוק.
מיץ מחצי לימון.
מלח
פלפל שחור גרוס.
1 כפית חרדל.
שמן זית.
אופן הכנה:
לאחר הבישול של הלשון. יש לקלף את העור מהלשון.
לפרוס לפרוסות דקות.
לקרפצו:
לפרוס את הסלק לפרוסות דקיקות (כמעט שקופות).
לשטח על מגש/צלחת.
לטפטף מיץ לימון, שמן זית.
לפזר מלח ופלפל גרוס.
את המלפפון,הגזר והבצל הירוק לחתוך לרצועות דקות.
לתבל במלח, פלפל שחור, מיץ לימון, חרדל ושמן זית.
לשים מעל הקרפצו סלק.
להגיש לצד פרוסות הלשון.
לסלסול הבצל הירוק: לחתוך לאורך את הבצל ולשים כרבע שעה במי קרח.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות