לקראת החנוכה: סופגניות שתמיד מצליחות
חנוכה מתקרב • לשפים של מלון פרימה גליל יש מתכון לסופגניות יפיפיות שתמיד מצליחות • קמח, מים, שמרים ביצים ושמן - ויש לך סופגניות ביתיות •
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- י' כסלו התשע"ב
- 1 תגובות
התוצאה המוצלחת. צילום: יחצ
מתכון בסיסי להכנת סופגניות יפהפיות שתמיד מצליחות
המתכון להכנת 20 סופגניות
החומרים הדרושים:
1 ק"ג קמח
85 גרם מרגרינה רכה
2/3 כוס סוכר
חצי כפית מלח
20 גרם שמרים יבשים
2 ביצים
כוס וחצי מים
אופן ההכנה:
מערבבים במעבד מזון (עם להב מתכת) את כל החומרים כ-10 דקות ועד לקבלת תערובת בצק אחידה ולא דביקה.
משארים את הבצק בקערת המעבד מכוסה בניילון כ-15 דקות ועד להכפלת נפחו.
מחלקים את הבצק ל-20 כדורים יפים. את הכדורים מניחים על תבנית משומנת היטב במרווחים של 8 ס"מ זה מזה וממתינים לתפיחתם, עד לקוטר של כ- 10 ס"מ לסופגנייה.
מחממים שמן ל-150 מעלות בכלי טיגון עמוק ומטגנים את הסופגניות לכ-5 דקות מכל צד. כשהן משחימות יפה, מוציאים את הסופגניות ומנחים על נייר סופג.
מילויים מומלצים: ריבת תות קלאסית, ריבת חלב, קונפיטורות שונות ועוד.
טיפ: מומלץ להזליף את המילוי לסופגנייה בעודה חמה לקבלת תוצאה יפה.
לפני ההגשה פזרו אבקת סוכר.
בתאבון וחג שמח!
המתכון להכנת 20 סופגניות
החומרים הדרושים:
1 ק"ג קמח
85 גרם מרגרינה רכה
2/3 כוס סוכר
חצי כפית מלח
20 גרם שמרים יבשים
2 ביצים
כוס וחצי מים
אופן ההכנה:
מערבבים במעבד מזון (עם להב מתכת) את כל החומרים כ-10 דקות ועד לקבלת תערובת בצק אחידה ולא דביקה.
משארים את הבצק בקערת המעבד מכוסה בניילון כ-15 דקות ועד להכפלת נפחו.
מחלקים את הבצק ל-20 כדורים יפים. את הכדורים מניחים על תבנית משומנת היטב במרווחים של 8 ס"מ זה מזה וממתינים לתפיחתם, עד לקוטר של כ- 10 ס"מ לסופגנייה.
מחממים שמן ל-150 מעלות בכלי טיגון עמוק ומטגנים את הסופגניות לכ-5 דקות מכל צד. כשהן משחימות יפה, מוציאים את הסופגניות ומנחים על נייר סופג.
מילויים מומלצים: ריבת תות קלאסית, ריבת חלב, קונפיטורות שונות ועוד.
טיפ: מומלץ להזליף את המילוי לסופגנייה בעודה חמה לקבלת תוצאה יפה.
לפני ההגשה פזרו אבקת סוכר.
בתאבון וחג שמח!
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות