חורפי וחם: גריסי פנינה עם קשיו
הילדים חוזרים בצהריים ואת רוצה להגיש להם מנה חמה ומהבילה? קבלי מתכון לא שגרתי של גריסים • עם בטטה, שקדים, רימונים או דובדבנים • ההפתעה: אפילו לא צריך לבדוק את הגריסים
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- ט' כסלו התשע"ב
- 1 תגובות
בסדרת ה"סלקטד" של חברת "מיה" תמצאי קטניות ללא צורך בבדיקה. רק שוטפים, והקטניות מוכנות 'לסיר'. והפעם: גריסי פנינה עם קשיו בטטה מקורמלים - כתוספת או כסלט עשיר.
החומרים ל-6-8 מנות:
1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 כוס גריסי פנינה, שטופים היטב ומסוננים.
3 כוסות מים רותחים
4 בצלים סגולים קטנים חתוכים לרבעים או רצועות
1 כף סוכר דמררה
1/2 כוס שקדים קלויים או אגוזי קשוי מלוחים
1 כף רכז רימונים או דובדבנים
ההכנה:
1. אופים את קוביות הבטטה בתנור עם זילוף של שמן הזית המלח והפלפל, בחום גבוה 200 מעלות כ- 25 דקות עד לריכוך.
2. מבשלים את גריסי הפנינה בסיר עם המים על להבה בינונית כ-15-20 דקות עד שהגריסים רכים אך לא מידי . מוציאים, מסננים ומניחים בקערה.
4.משחימים במחבת את הבצלים ביתר שמן הזית. מוסיפים סוכר ומקרמלים.
5.בקערה מערבבים את כל החומרים טועמים ומתקנים תיבול.
בתיאבון!
החומרים ל-6-8 מנות:
1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 כוס גריסי פנינה, שטופים היטב ומסוננים.
3 כוסות מים רותחים
4 בצלים סגולים קטנים חתוכים לרבעים או רצועות
1 כף סוכר דמררה
1/2 כוס שקדים קלויים או אגוזי קשוי מלוחים
1 כף רכז רימונים או דובדבנים
ההכנה:
1. אופים את קוביות הבטטה בתנור עם זילוף של שמן הזית המלח והפלפל, בחום גבוה 200 מעלות כ- 25 דקות עד לריכוך.
2. מבשלים את גריסי הפנינה בסיר עם המים על להבה בינונית כ-15-20 דקות עד שהגריסים רכים אך לא מידי . מוציאים, מסננים ומניחים בקערה.
4.משחימים במחבת את הבצלים ביתר שמן הזית. מוסיפים סוכר ומקרמלים.
5.בקערה מערבבים את כל החומרים טועמים ומתקנים תיבול.
בתיאבון!
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות