לחמם את החורף: מתכון לשעועית פיקנטית
לכבוד הימים החורפיים והקרים, למה שלא תכיני תבשיל מעניין משעועית אדומה? • תבשיל מקסיקני עם אורז, בשר והרבה שעועית • בתיאבון
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- ה' כסלו התשע"ב
- 2 תגובות
לעיתים, הצורך לברור את הקטניות מוציא את החשק לבשל מהם תבשיל. אלא שלאחרונה ניתן למצוא בחנויות את סדרת ה"סלקטד" של חברת מיה, קטניות ללא צורך בבדיקה.
למי שמתעניינת בקטע ה'ירוק', מדובר בסדרה ירוקה ובריאה, ללא שימוש בכימיקלים או בחומרי הדברה כלשהם.
לכבוד הימים החורפיים והקרים, למה שלא תכיני תבשיל מעניין משעועית אדומה?
פסקל פרץ-רובין מחברת 'מיה', שלח לנו את המתכון הבא.
נשמע בהחלט מעניין.
המתכון
תבשיל מקסיקני פיקנטי במיוחד, מוגש עם גרגרי אורז לבן. אפשר לשלב 300 גרם בשר טחון בשלב ראשון של ההכנה.
החומרים ל-6-8 מנות:
2 כפות שמן קנולה
2 בצלים בינוניים,קצוצים
4 שיני שום כתושות
1 פלפל ירוק, קצוץ דק
1 פלפל שטה, קצוץ דק
2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות קטנות
1 כוס גרעיני תירס משומרים ומסוננים (לא חובה)
1 כוס ציר ירקות או מים
2 כוסות שעועית אדומה מבושלת
1 כפית כמון
מלח ופלפל שחור, גרוס
להגשה:
אורז לבן מבושל לפי מספר המנות
ההכנה:
1. מטגנים את הבצלים, השום והפלפלים בשמן מספר דקות. מוסיפים את העגבניות והתירס מערבבים ויוצקים את הנוזלים.
2. מוסיפים אל הסיר 1 כוס של שעועית מבושלת, מועכים את יתר השעועית ומוסיפים לסיר מתבלים בכמון,מלח ופלפל מערבבים מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות.
בתיאבון!
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות