לשבוע חגיגי: בצלים וגזרים מזוגגים
תוספת ירקות נפלאה, חגיגית, קלילה וטעימה • בצלים הנאפים במרינדה ועשבי תיבול מתקבלים מתקתקים ומעודנים, ומפיצים ניחוח תבלינים נפלא • מגישים לצד נתח צלי עוף או בשר
- שפית ציפי כהן, הקמפוס הקולינרי
- כ"ז סיון התשע"ח
צילום: שושי סירקיס, באדיבות קטיפה
בצלים וגזרים מזוגגים בסילאן
החומרים הדרושים:
8 בצלים אדומים ולבנים מקולפים
5 גזרים מקולפים חתוכים לרבעים לאורך
רבע כוס צנוברים
רבע כוס צימוקים מושרים ובדוקים
מרינדה:
רבע כוס סילאן
2 כפות דבש
2-3 שיני שום כתוש
2 כפות שמן זית
2 כפות רוטב סויה
מלח, פלפל גרוס
כף חומץ
2- 3 ענפי טימין ורוזמרין או מעט תבלין מיובש למרינדה וקישוט
אופן ההכנה:
1. חוצים את הבצלים ל2 ומסדרים בתבנית מרופדת בניר אפיה, את הגזרים מסדרים לצידם או בתבנית נפרדת
2. מערבבים את חומרי המרינדה ויוצקים מעל הירקות. מפזרים צנוברים וצימוקים. אופים בתנור מחומם ל180 מעלות כ 35 דקות עד שהבצלים והגזרים מתרככים ומזהיבים. רצוי להרטיב את הירקות מדי פעם ברוטב המצטבר בתחתית התבנית.
3. מגישים קר או חם , מקשטים בצנוברים צימוקים וענפי טימין או רוזמרין.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות