פריקסה תוניסאי ביתי ואמתי
"הלחמניה" התוניסאית המטוגנת, הטעימה והרכה שמכילה גם חלבון וירק לארוחה מלאה בביס אחד
- שפית יפית שנבי
- י"ח סיון התשע"ח
- 2 תגובות
צלם:Yamen, מתוך ויקיפדיה
פריקסה
החומרים לבצק:
1/2 ק"ג קמח.
2 כפות שמרים יבשים.
2 כפות סוכר.
כפית מלח.
כוס וחצי מים.
1/4 כוס שמן.
למילוי:
2 קופסאות טונה משומר.
3 כפות ממרח לימון כבוש.
2 כפות אריסה.
1 קופסת מלפפונים חמוצים.
8 ביצים קשות.
3 מלפפונים.
2 עגבניות.
(אפשר להוסיף בצל לבן).
*שמן לטיגון עמוק *
אופן ההכנה:
לשים את כל מרכיבי הבצק עד ליצירת בצק אחיד בקערה.
מתפיחים כשעה.
בינתיים:
חותכים את המלפפונים והעגבניות לסלט קצוץ.
פורסים את המלפפונים החמוצים לטבעות.
פורסים את הביצים.
בקערה נפרדת מערבבים את הטונה+ לימון הכבוש+ האריסה.
* מחממים שמן במחבת.
* יוצרים לחמניות פחוסות.
* מטגנים בשמן משני הצדדים בשמן חם- לא רותח.
מוציאים את ה'לחמניות' למשטח מרופד בנייר סופג.
חוצים באמצע וממלאים בכל התוספות המוכנות.
בתיאבון!!!
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות