לקראת שבת: בשר ברוטב רימונים
אומנם עונת הרימונים טרם החלה, אבל אם הצלחתם לשים ידכם על שאריות מעונה קודמת או ייבוא של הפרי המיוחד, בשר ברוטב רימונים הוא המתכון המושלם לניצול הטעמים המקסימאלי מהרימון
- שפית יפית שנבי
- י' סיון התשע"ח
צילום: יפית שנבי
500 גרם צלי כתף
שני גבעולי סלרי
חצי גזר
מלח ופלפל
מעט שמן
מים לכיסוי הבשר
לרוטב:
3 בצלצלי שאלוט
3 שיני שום
חצי כוס רכז רימונים
חצי כוס סילאן
300 מ"ל ציר בקר
גבעול רוזמרין
רבע רימון
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן
אופן ההכנה:
מחממים סיר עם מעט שמן וסוגרים את הבשר מכל הכיוונים. מוסיפים מים, גזר וסלרי ומבשלים כשעה וחצי.
מצננים את הבשר ופורסים אותו לפרוסות דקות
מכינים את הרוטב - חוצים את בצלי השאלוט ומועכים קלות את השום
מחממים סיר עם שמן, מטגנים את הבל על להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד כשתי דקות.
מוסיפים את רכז הרימונים והסילאן ומערבבים.
מוסיפים את ציר הבקר והרימונים, מערבבים ומביאים לרתיחה, מתבלים ומנמיכים את האש
מחזירים את פרוסות הבקר אל הסיר, מרתיחים שוב, מנמיכים את האש ומבשלים שעה או שעה וחצי. לאחר הבישול ניתן לקשט בגרגרי רימון.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות