ד' חשון התשפ"ה
05.11.2024

גבינת שמנת וריבת עגבניות מיובשות

ממרח מעודן מתקתק, מעולה לסעודת שבועות חלבית, ניתן להכין עם גבינת שמנת קנויה או ביתית

צילום: שושי סירקיס, באדיבות קטיפה
צילום: שושי סירקיס, באדיבות קטיפה

 


החומרים הדרושים:

4 מכלי שמנת חמוצה
רבע כפית מלח
לריבת עגבניות:
100 גר' עגבניות מיובשות
כוס סוכר
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מכינים גבינת שמנת: מרוקנים את גביעי השמנת החמוצה לתוך חיתול בד ומערבבים עם המלח.
2. קושרים את החיתול ומניחים מעל מסננת בכדי להגיר את הנוזלים 24 שעות.
ביום חם לאכסן במקרר לאחר 3 שעות
3. מכינים את ריבת העגבניות: מבשלים את העגבניות המיובשות עם כוס מים כרבע שעה לריכוך. מוציאים חצי מכמות המים וטוחנים במקל בלנדר. מוסיפים סוכר ומבשלים כחצי שעה , עד שהעגבניות מקבלות מרקם של ריבה וצבע אדום חזק.
4. מערבבים את הגבינה עם ממרח העגבניות למרקם משוייש.
5. כדי להגיש את הגבינה כמו בתמונה יש להצטייד ברינג מתכת, למלא בגבינה , להחליק ולחלץ מהרינג. מקשטים בתלולית של הריבה ועלה ירוק. חשוב שהגבינה תהיה יציבה ללא נוזלים, אם משתמשים בגבינה קנויה, ורוצים להגיש בצורה זו, יש לסנן גם אותה כשעה בחיתול בד על מנת להגיר את הנוזלים העודפים.

מתכון לחג שבועות מאכלי חלב ריבת עגבניות גבינת שמנת

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}