כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

חלבי ומרשים: ירקות מאודים בפונדו בשמל

השפית ציפי כהן מהקמפוס הקולינרי עם עוד מנה חלבית מדויקת ומרשימה לחג השבועות הקרב

צילום: שושי סירקיס, באדיבות קטיפה
צילום: שושי סירקיס, באדיבות קטיפה



ירקות מאודים בפונדו בשמל גבינות

אידוי הירקות בניגוד לבישול, שומר על הערך התזונתי שלהם, רוטב הגבינות החם מעשיר את הירקות מאודים. לגרסה חסכונית בקלוריות ניתן להשתמש בחלב או ברוטב לימון פרווה במקום שמנת מתוקה

החומרים הדרושים:

ירקות לבחירה - גזר, תפו"א, קישואים, קולרבי, ברוקולי, כרובית, שעועית ירוקה, תירס
50 גר' חמאה
50 גר' קמח
כוס חלב
250 מל' שמנת מתוקה
300 גר' תערובת גבינות מגוררות לפי הטעם- גבינה צהובה, פרמז'ן, פיקורינו, קשקבל, גבינה מותכת
מלח ופלפל לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1.מקלפים וחותכים את הירקות לקוביות בינוניות ולתפרחות. מסדרים בסיר עם תחתית מחוררת.
מניחים מעל סיר נוסף עם מים ,מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה או עד לריכוך.
הירקות מתבשלים מהאדים, וכך שומרים על צבעם וערכם התזונתי.
ניתן להשתמש בירקות קפואים אותם מוסיפים לסיר ל10 דקות בלבד או מחממים במיקרוגל.

2.מכינים רוטב בשמל גבינות:
מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת בצבע זהוב ללא גושים.
מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה. מוסיפים שמנת מתוקה, גבינות ותבלינים ומבשלים עד לבעבוע קל.
3. מגישים את הירקות חמים לצד הרוטב החם כמטבל.

*לרוטב לימון פרווה- מערבבים היטב, מיץ מ2 לימונים, שן שום כתושה, רבע כפית חרדל, 2 כפות שמן, מלח ופלפל לפי הטעם
שפית ציפי כהן שבועות מתכון לחג ירקות מאודים רוטב בשמל

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}