סופגניה טעימה ומשמינה • מתכון
חנוכה הולך ומתקרב, ואיתו מתחיל לשגשג שוק הסופגניות • במהלך החג צפויות להימכר כ-23 מיליון סופגניות! • המשמעות: 2350 טון וכ-11 מיליארד קלוריות! • טעים וגם משמין
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- י"ז חשון התשע"ב
- 1 תגובות
צילום: יואב גולדנברג. מחיר: 7 ש"ח
ריח הסופגניות כבר נישא באוויר, זה הזמן לצייד אתכן במתכון מנצח אבל גם להזהיר: מדובר במאכל טעים, אך גם מאד משמין.
לדברי יאיר מלכה מנכל ומבעלי רשת קפה גרג מציין, ענף הסופגניות מגלגל במהלך שבוע חג החנוכה וקצת עוד לפני כ- 63 מיליון ₪. "השנה צפוי גידול של כ- 6% ביקוש לסופגניות לחנוכה אשתקד, ואת הגידול ניתן לייחס למגוון הטעמים הרחב שהתרחב השנים, סוגי הגדלים הקיימים בשוק כמו: 85 גרם, 55 גרם ו- 35 גרם, וכל ישראלי ממוצע יאכל במהלך חנוכה כ- 4 סופגניות בממוצע וילדים אוכלים פי 2 ו-3 יותר ממבוגרים".
ונעבור למתכון, להכנת כ-40 סופגניות, באדיבות רשת "קפה גרג"
1/2 ק"ג קמח לבן
25 גרם שמרים טריים (משקית לא קוביה)
60 גרם סוכר
1 כפית מלח
150 מ"ל חלב
4 ביצים
180 גרם חמאה מומסת
הוראות הכנה
• יש להוסיף את החומרים לתוך מערבל עם וו לישה לפי סדר הרכיבים מעלה.
• ללוש סה"כ כ-10 דקות על מהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד וללא גושים
• לכסות עם מגבת את קערת המערבל כאשר הכל עדיין מחובר
• לתת לבצק לתפוח כחצי שעה ולאחר מכן להפעיל שוב את המלוש לשניה על מנת "להפיל" את הבצק
• להוציא את וו הלישה ולהניח לתפוח כחצי שעה נוספת על להכפלת הנפח
• לאחר שתפח לחלק לכדורים של כ40 גרם ואז מעט למעוך על מנת שלא יהיה כדור אלא כדור מעט פחוס,
• להניח על משטח מקומח שלא יידבק בזמן התפיחה הבאה
• לחמם שמן לטמפ של כ170 מעלות ולטגן את הסופגניות כשלוש דקות בכל צד עד להשחמה יפה
• ניתן להגיש במילוי ריבה/שוקולד/ריבת חלב או ועוד ולפזר אבקת סוכר מפוזרת מלמעלה.
בתאבון!
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות