שבועות כמעט כאן: פסטה אלפרדו קלאסית
כבר ספרנו 37 ימים ונותרו פחות משבועיים עד לכניסתו של חג השבועות. לארוחה חלבית מפנקת, השפית ציפי כהן מהקמפוס הקולינרי עם קלאסיקה משובחת מהמטבח האיטלקי, מתכון שתמיד מנצח
- שפית ציפי כהן
- כ"ב אייר התשע"ח
צילום: שושי סירקיס, באדיבות קטיפה
פסטה ברוטב אלפרדו - שמנת ופטריות
החומרים הדרושים:
חבילת פסטה ארוכה רחבה או נודלס רחב או ספגטי
50 גר' חמאה
50 גר' קמח
כוס חלב
כוס שמנת מתוקה
2 משולשי גבינה מותכת
50 גר' גבינה צהובה
מלח ופלפל
קורט אגוז מוסקט
קופסה פטריות שמפניות פרוסות
לבחירה - פטריות שימאגי
בצל ירוק או עירית קצוצה לקישוט
להכנה:
1.מבשלים את הפסטה לפי ההוראות לדרגת אל דנטה-מוכן אך לא רך מדי
2.מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שנוצרת תערובת בצבע חום בהיר מאד ללא גושים.
מוסיפים את החלב ומרתיחים, מוסיפים את השמנת, התבלינים והגבינה ומבשלים עד שמסמיך.
3.מקפיצים את הפטריות הפרוסות במחבת, ומוסיפים לרוטב
4.יוצקים את הרוטב על הפסטה, מפזרים בצל ירוק או עירית קצוצה ומגישים מיד
*לחיסכון בקלוריות, ניתן להחליף את השמנת בעוד כוס חלב ואף לוותר על הגבינה, הטעם יהיה פחות מודגש
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות