כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

פסטה בבולונז צמחוני • מתכון למנה בריאה

מחפשים מנה בריאה, קלה להכנה וטעימה? פסטה בבולונז צמחוני יכולה להיות פתרון מושלם עבורכם • מתוך ספר המתכונים 'המטבח הבריא' בהוצאת 'על השולחן'

צילום: דניה ויינר  סגנון: דלית רוסו
צילום: דניה ויינר סגנון: דלית רוסו

ראגו שופע ירקות ארומטיים, שיכול להיות אופציה מצוינת למנה עיקרית צמחונית. 6-4 מנות • 10 דק’ הכנה • 30 דק’ בישול

המצרכים:

1/4 כוס שמן זית
1 בצל גדול קצוץ גס
2 גזרים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס”מ
2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות בגודל ס”מ
2 זוקיני חתוכים לקוביות בגודל ס”מ
2 שיני שום קצוצות
4 עגבניות קצוצות גס
1 סלסילה פטריות שמפיניון קצוצות גס
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
1/2 כוס יין אדום
מלח ופלפל שחור גרוס
500 גרם פסטה מבושלת להגשה

אופן ההכנה:

מכינים את הרוטב: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן, בצל, גזר וסלרי ומאדים כ-3 דקות. מוסיפים זוקיני ומאדים 3 דקות נוספות.
מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-30 דק' ללא כיסוי, עד שהנוזלים מצטמצמים.
בינתיים מכינים את הפסטה: מרתיחים מי מלח בסיר גדול, מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד לדרגת אל-דנטה.
מגישים: מסננים את הפסטה, מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומגישים.


מתוך 'המטבח הבריא', ספר המתכונים בהוצאת "על השולחן" בו תמצאו למעלה מ-200 מתכונים המטיבים עם הגוף, מתכונים לסוכרתיים, מתכונים לילדים, מילון מושגי תזונה, המלצות ושלל עצות פרטיות. ועכשיו מבצע מיוחד לגולשי בחדרי חרדים עד ה-30.11. לפרטים נוספים לחצו כאן
תורה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}