פסטה בבולונז צמחוני • מתכון למנה בריאה
מחפשים מנה בריאה, קלה להכנה וטעימה? פסטה בבולונז צמחוני יכולה להיות פתרון מושלם עבורכם • מתוך ספר המתכונים 'המטבח הבריא' בהוצאת 'על השולחן'
- אורלי פלאי ברונשטיין שי-לי ליפא אנג'ל
- ד' חשון התשע"ב
- 3 תגובות
צילום: דניה ויינר סגנון: דלית רוסו
ראגו שופע ירקות ארומטיים, שיכול להיות אופציה מצוינת למנה עיקרית צמחונית. 6-4 מנות • 10 דק’ הכנה • 30 דק’ בישול
המצרכים:
1/4 כוס שמן זית
1 בצל גדול קצוץ גס
2 גזרים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס”מ
2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות בגודל ס”מ
2 זוקיני חתוכים לקוביות בגודל ס”מ
2 שיני שום קצוצות
4 עגבניות קצוצות גס
1 סלסילה פטריות שמפיניון קצוצות גס
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
1/2 כוס יין אדום
מלח ופלפל שחור גרוס
500 גרם פסטה מבושלת להגשה
אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן, בצל, גזר וסלרי ומאדים כ-3 דקות. מוסיפים זוקיני ומאדים 3 דקות נוספות.
מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-30 דק' ללא כיסוי, עד שהנוזלים מצטמצמים.
בינתיים מכינים את הפסטה: מרתיחים מי מלח בסיר גדול, מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד לדרגת אל-דנטה.
מגישים: מסננים את הפסטה, מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומגישים.
מתוך 'המטבח הבריא', ספר המתכונים בהוצאת "על השולחן" בו תמצאו למעלה מ-200 מתכונים המטיבים עם הגוף, מתכונים לסוכרתיים, מתכונים לילדים, מילון מושגי תזונה, המלצות ושלל עצות פרטיות. ועכשיו מבצע מיוחד לגולשי בחדרי חרדים עד ה-30.11. לפרטים נוספים לחצו כאן
המצרכים:
1/4 כוס שמן זית
1 בצל גדול קצוץ גס
2 גזרים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס”מ
2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות בגודל ס”מ
2 זוקיני חתוכים לקוביות בגודל ס”מ
2 שיני שום קצוצות
4 עגבניות קצוצות גס
1 סלסילה פטריות שמפיניון קצוצות גס
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
1/2 כוס יין אדום
מלח ופלפל שחור גרוס
500 גרם פסטה מבושלת להגשה
אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן, בצל, גזר וסלרי ומאדים כ-3 דקות. מוסיפים זוקיני ומאדים 3 דקות נוספות.
מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-30 דק' ללא כיסוי, עד שהנוזלים מצטמצמים.
בינתיים מכינים את הפסטה: מרתיחים מי מלח בסיר גדול, מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד לדרגת אל-דנטה.
מגישים: מסננים את הפסטה, מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומגישים.
מתוך 'המטבח הבריא', ספר המתכונים בהוצאת "על השולחן" בו תמצאו למעלה מ-200 מתכונים המטיבים עם הגוף, מתכונים לסוכרתיים, מתכונים לילדים, מילון מושגי תזונה, המלצות ושלל עצות פרטיות. ועכשיו מבצע מיוחד לגולשי בחדרי חרדים עד ה-30.11. לפרטים נוספים לחצו כאן
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות