כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

עוגת תפוחים ואגוזים בהל וקינמון

השף מיקי שמו מציע עוגה מיוחדת וטעימה: עוגת תפוחים ואגוזים בהל וקינמון • מתוך ספר המתכונים 'שבתות וחגים עם מיקי שמו' בהוצאת 'על השולחן'

צילום: דן לב  סגנון: דלית רוסו
צילום: דן לב סגנון: דלית רוסו





קינמון ותפוח הם שידוך מתבקש, שתמיד עובד. נסו להוסיף גם הל, ותופתעו מהתוצאה.

המצרכים:

חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ:
3 ביצים גדולות (L)
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
150 גרם (3/4 כוס) סוכר חום בהיר
350 גרם (21/2 כוסות) קמח רגיל
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית הל טחון
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
50 גרם חמאה מומסת
2 תפוחי עץ גרני סמית בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
1 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבניות.
2. מקציפים ביצים עם שני סוגי סוכר בקערת מיקסר כ-5 דקות במהירות בינונית לתערובת תפוחה ובהירה.
3. מערבבים קמח, אבקת אפייה, קינמון והל בקערה נפרדת.
4. בקערת ההקצפה מחליפים את המקצף בוו גיטרה, מוסיפים שמנת חמוצה ואת תערובת הקמח לסירוגין ומערבלים. מוסיפים חמאה מומסת, תפוחי עץ ואגוזים ומערבלים לתערובת אחידה.
5. יוצקים לתבניות ומחליקים.
6. אופים כ-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
7. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 4 ימים.

גיוון:

מוסיפים 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון או 1/4 כפית ציפורן טחון יחד עם הקמח.

טיפ:

לעוגה במרקם אוורירי - מומלץ לנפות את הקמח יחד עם אבקת האפייה והתבלינים בסמוך לשילובם בתערובת.

מתוך 'שבתות וחגים', ספר המתכונים עם מיקי שמו בהוצאת "על השולחן". כ-150 מתכונים לשבתות ולחגי ישראל של מאפים מסורתיים, יצירות ייחודיות ועוד. ועכשיו מבצע מיוחד לגולשי בחדרי חרדים עד ה-31.10. לפרטים נוספים לחצו כאן
תורה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}