שפית יפית שנבי מציגה: 'לחמניות כשרות לפסח'
עוד כ-24 שעות יכנס החג, כולנו נלבש בגדים חגיגיים ו.. נתחיל לאכול מצות. לאלה שלא אוהבים מצות או לאלה שאחרי מוציא מצה, מרור, כרוך וצפון כבר לא יכולים לאכול עוד מצות, שפית יפית שנבי עם מתכון ל'לחמניות' רכות וטעימות. פרווה וללא קטניות או שרויה
- שפית יפית שנבי
- י"ג ניסן התשע"ח
- 1 תגובות
צילום: עדינה מנליס
לחמניות מיני מקמח תפוחי אדמה במילוי פטריות:
ללחמניות:
4 ביצים בגודל L
2 כוסות קמח תפו"א
1 כוס שמן דקלים או 200 גרם שומן קוקוס
1 תפו"א מבושל בינוני
2 שיני שום (לא חובה)
1 כוס מים
מלח
למילוי:
1 סלסילת פטריות פורטובלו
1 בצל לבן גדול
1 גזר
מלח, פלפל שחור
4 כפות שמן אגוזים/דקלים
אופן הכנה:
בסיר קטן ממיסים את השמן דקלים/קוקוס בלהבה גדולה
מוסיפים את הקמח תפו"א ומערבבים עד שנוצר גוש
מנמיכים את האש
מוסיפים תוך כדי ערבוב את המים, הביצים והתבלינים
מעבירים את התערובת לשקית זילוף
מזלפים בתבנית אפיה עיגולים קטנים
אופים 10 דק' בחום 180 מעלות
מכינים את המילוי:
את הבצל פורסים דק ויחד עם הפטריות מטגנים היטב במחבת
את הגזר מגרדים בפומפיה גסה ומוסיפים למחבת לטיגון קל
מתבלים
מרכיבים את הלחמניה - לוקחים 2 "לחמניות" וממלאים ביניהם את תערובת הפטריות.
בתיאבון וחג כשר ושמח, מלא במצות!
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות