מתכון לחג: עוגת פולנטה עם דבש, תפוזים וצנוברים
השף מיקי שמו מציע עוגה מיוחדת וטעימה: עוגת פולנטה עם דבש, תפוזים וצנוברים • מתוך ספר המתכונים 'שבתות וחגים עם מיקי שמו' בהוצאת 'על השולחן'
- מיקי שמו, על השולחן
- כ' תשרי התשע"ב
צילום: דן לב סגנון: דלית רוסו
לעוגות עם קמח תירס יש מרקם מעט דחוס וגרגרי, ובזה קסמן. כאן הוספתי גם קמח טפיוקה (להשיג בחנויות טבע) לעידון הטעם והמרקם. מייד בצאתה מהתנור משקים את העוגה בסירופ, וכך היא נשארת עסיסית למשך שבוע.
המצרכים:
חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק נמוכות באורך 30 ס"מ:
2 ביצים גדולות (L)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 כפות דבש
1 כפית תמצית וניל אמיתית
150 גרם (1 כוס) קמח תירס
140 גרם (1 כוס) קמח טפיוקה
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן תירס
120 מ"ל (1/2 כוס) מיץ תפוזים
1/4 כוס צנוברים
לסירופ:
200 גרם (1 כוס) סוכר
300 מ"ל (1/4 1 כוסות) מים
קליפה מגוררת דק מ-1/4 תפוז
אופן ההכנה:
1. מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה סוכר, מים וקליפת תפוז בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כדקה עד שמתקבל סירופ שקוף ומעט צמיגי. מצננים לטמפױ החדר.
2. מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבניות.
3. מכינים את העוגה: מקציפים ביצים, סוכר, דבש ותמצית וניל בקערת מיקסר כ-5 דקות במהירות בינונית לתערובת תפוחה ובהירה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים שני סוגי קמח, אבקת אפייה, שמן תירס ומיץ תפוזים ומערבלים לתערובת אחידה.
4. יוצקים לתבניות, מחליקים ומפזרים צנוברים.
5. אופים כ-25 דקות עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
6. יוצקים את הסירופ על העוגות מייד כשהן יוצאות מהתנור.
7. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד שבוע.
לגיוון:
מוותרים על הצנוברים ומערבבים בבלילת העוגה 8 תמרים מיובשים מזן מגױהול חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ.מתוך 'שבתות וחגים', ספר המתכונים עם מיקי שמו בהוצאת "על השולחן". כ-150 מתכונים לשבתות ולחגי ישראל של מאפים מסורתיים, יצירות ייחודיות ועוד. ועכשיו מבצע מיוחד לגולשי בחדרי חרדים עד ה-31.10. לפרטים נוספים לחצו כאן
המצרכים:
חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק נמוכות באורך 30 ס"מ:
2 ביצים גדולות (L)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 כפות דבש
1 כפית תמצית וניל אמיתית
150 גרם (1 כוס) קמח תירס
140 גרם (1 כוס) קמח טפיוקה
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן תירס
120 מ"ל (1/2 כוס) מיץ תפוזים
1/4 כוס צנוברים
לסירופ:
200 גרם (1 כוס) סוכר
300 מ"ל (1/4 1 כוסות) מים
קליפה מגוררת דק מ-1/4 תפוז
אופן ההכנה:
1. מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה סוכר, מים וקליפת תפוז בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כדקה עד שמתקבל סירופ שקוף ומעט צמיגי. מצננים לטמפױ החדר.
2. מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבניות.
3. מכינים את העוגה: מקציפים ביצים, סוכר, דבש ותמצית וניל בקערת מיקסר כ-5 דקות במהירות בינונית לתערובת תפוחה ובהירה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים שני סוגי קמח, אבקת אפייה, שמן תירס ומיץ תפוזים ומערבלים לתערובת אחידה.
4. יוצקים לתבניות, מחליקים ומפזרים צנוברים.
5. אופים כ-25 דקות עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
6. יוצקים את הסירופ על העוגות מייד כשהן יוצאות מהתנור.
7. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד שבוע.
לגיוון:
מוותרים על הצנוברים ומערבבים בבלילת העוגה 8 תמרים מיובשים מזן מגױהול חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ.מתוך 'שבתות וחגים', ספר המתכונים עם מיקי שמו בהוצאת "על השולחן". כ-150 מתכונים לשבתות ולחגי ישראל של מאפים מסורתיים, יצירות ייחודיות ועוד. ועכשיו מבצע מיוחד לגולשי בחדרי חרדים עד ה-31.10. לפרטים נוספים לחצו כאן
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות