עוגת שמרים שוקולד בבקה
בבקה היא עוגה שמקורה במרכז אירופה והיא בדרך כלל נאפית עם חור באמצע ובתבנית מיוחדת גבוהה. יש כמובן גרסאות שונות לעוגת הבבקה, אחת לפניכן של שתי נשים מוכשרות ביותר. נאוה ומלכי
- נאוה כרמון ומלכי וינברג
- ה' שבט התשע"ח
- 1 תגובות
מלכי ונאוה
החומרים לבצק:
1 קילו קמח.
2 כפות שטוחות שמרים יבשים.
1 כוס סוכר.
2 כוסות מיץ תפוזים/מים (טעם של מיץ נותן ארומה מיוחדת לבצק. אפשר גם כוס מיץ וכוס מים).
1 כוס שמן.
2 ביצים.
1/2 כפית מלח
למלית:
200 גרם שוקולד מריר.
100 גרם מרגרינה.
1/2 כוס שמן.
1/4 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר.
4 כפות (40 גרם) אבקת קקאו.
1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז קלופים וקצוצים גס (לא חובה).
לסירופ:
1/2 כוס (100 גרם) סוכר.
1/2 כוס (120 מ"ל) מים.
מעט מיץ לימון.
הכנה:
• שמים קמח, שמרים וסוכר בקערה, מתחילים לערבל.
• מוסיפים בהדרגה מיץ, שמן ביצים ומלח.
• מערבלים כ-10 דקות עד שנוצר בצק דביק.
• מקמחים, מפרידים מדפנות הקערה ומתפיחים כשעה.
מכינים מלית:
• שמים על בן מארי שוקולד, מרגרינה ושמן.
•כשהכל נמס מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים היטב.
• אם העיסה סמיכה, אפשר להוסיף 1/4 כוס מים רותחים.
יוצרים את הבובקה:
• לאחר שהבצק הוכפל בגודל, להעביר למשטח העבודה מקומח.
• לחלק את הבצק לארבעה חלקים.
• לרדד את חלקי הבצק למלבן בערך 30 על 40 ס"מ.
• מורחים על הבצק רבע ממלית השוקולד.
• מגלגלים בעדינות את הבצק לנחש ארוך.
• לחזור על הפעולה ארבע פעמים.
• חותכים כל גליל לחצי באורך, ולוודא שהצד החתוך כלפי מעלה.
• קולעים חלה עגולה מ- 4 חצאים (2 נחשים) ומכניסים את עודפי הבצק מתחת לכיכר.
• חוזרים על הפעולה פעם נוספת.
• מעבירים את הכיכר לתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים עם ביצה.
• אופים במשך 35-45 דקות, עד שהמאפה מוכן.
• מבשלים סוכר מים ומעט מיץ לימון עד שהסוכר נמס.
• מברישים פעמיים את העוגה המוכנה כשהיא חמה.
הדגמת הכנת העוגה
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות