מיוחד לסוכות: סינרול - מאפה בצק עלים בניחוח קינמון
השף מיקי שמו מציע מאפה פשוט וטעים להכנה: סינרול - מאפה בצק עלים בניחוח קינמון • מתוך ספר המתכונים 'שבתות וחגים עם מיקי שמו' בהוצאת 'על השולחן'
- מיקי שמו, על השולחן
- י"ג תשרי התשע"ב
צילום: דן לב סגנון: דלית רוסו
אחד המאפים הכי ממכרים, בעיקר אם אתם אוהבים קינמון. חשוב להשתמש בבצק עלים איכותי על בסיס חמאה ולהפשירו לפי ההוראות שעל האריזה.
המצרכים:
חומרים לכ-25 מאפים:
1 ק”ג בצק עלים מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
100 גרם חמאה מומסת
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום בהיר
1 כפית קינמון
להברשה:
1 ביצה טרופה
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
2. פורשים את בצק העלים על משטח מעט מקומח ומברישים בחמאה מומסת. מערבבים שני סוגי סוכר וקינמון בקערה ומפזרים על הבצק. מגלגלים מערוך על פני הבצק, כדי להטמיע בו את תערובת הסוכר ומטפטפים מעט חמאה מומסת.
3. חותכים ל-25 פסי אורך, מגלגלים כל פס לספירלה ויוצרים שבלול.
4. מקפלים את קצה השבלול מתחת לבסיס (כדי שלא יפתח במהלך האפייה), מניחים בתבניות ומברישים בביצה.
5. אופים 20-15 דקות עד הזהבה.
6.מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים.
גיוונים:
• לטעם קינמון מודגש יותר מוסיפים עוד כפית קינמון (סה”כ 2 כפיות).
• צ’וקולדרול - במקום קינמון משתמשים ב-2 כפות אבקת קקאו.מתוך 'שבתות וחגים', ספר המתכונים עם מיקי שמו בהוצאת "על השולחן". כ-150 מתכונים לשבתות ולחגי ישראל של מאפים מסורתיים, יצירות ייחודיות ועוד. ועכשיו מבצע מיוחד לגולשי בחדרי חרדים עד ה-31.10. לפרטים נוספים לחצו כאן
המצרכים:
חומרים לכ-25 מאפים:
1 ק”ג בצק עלים מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
100 גרם חמאה מומסת
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום בהיר
1 כפית קינמון
להברשה:
1 ביצה טרופה
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
2. פורשים את בצק העלים על משטח מעט מקומח ומברישים בחמאה מומסת. מערבבים שני סוגי סוכר וקינמון בקערה ומפזרים על הבצק. מגלגלים מערוך על פני הבצק, כדי להטמיע בו את תערובת הסוכר ומטפטפים מעט חמאה מומסת.
3. חותכים ל-25 פסי אורך, מגלגלים כל פס לספירלה ויוצרים שבלול.
4. מקפלים את קצה השבלול מתחת לבסיס (כדי שלא יפתח במהלך האפייה), מניחים בתבניות ומברישים בביצה.
5. אופים 20-15 דקות עד הזהבה.
6.מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים.
גיוונים:
• לטעם קינמון מודגש יותר מוסיפים עוד כפית קינמון (סה”כ 2 כפיות).
• צ’וקולדרול - במקום קינמון משתמשים ב-2 כפות אבקת קקאו.מתוך 'שבתות וחגים', ספר המתכונים עם מיקי שמו בהוצאת "על השולחן". כ-150 מתכונים לשבתות ולחגי ישראל של מאפים מסורתיים, יצירות ייחודיות ועוד. ועכשיו מבצע מיוחד לגולשי בחדרי חרדים עד ה-31.10. לפרטים נוספים לחצו כאן
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות