כ"ה אלול התשפ"ד
28.09.2024

לשרי ! - טעים להכיר - המוצרים הישראלים בתערוכת אנוגה

עשבי תבלין הגדלים בחווה אקולוגית, שמן זית המיוצר מזנים הגדלים במדבר, ומוצרי גורמה להכנה מהירה הם רק חלק מהמוצרים החדשניים שיוצגו בביתן ישראל בתערוכת המזון הבינלאומית אנוגהבמחצית הראשונה של השנה עלה ייצוא ענף המזון בכ 15% והסתכם בכ 463 מיליון דולר

  • ז' תשרי התשע"ב
לשרי ! - טעים להכיר - המוצרים הישראלים בתערוכת אנוגה

בשבוע הבא (12 - 8 באוקטובר) תיפתח תערוכת המזון הבינלאומית אנוגה, המתקיימת מידי שנתיים בקלן שבגרמניה. בתערוכה משתתפות כ- 6,500 חברות מלמעלה מ- 100 מדינות. התערוכה מושכת אלפי קניינים של רשתות מובילות, עיתונאים ועורכי מדורי מזון, וסוכנים ומפיצים משוק המזון והמשקאות, המתקבצים מידי שנה כדי לשאוב רעיונות, לקבל השראה ולהבין אילו פיתוחים טכנולוגים וטעמים צרכניים יובילו את השוק בשנים הבאות.

בביתן ישראל בהובלת מכון היצוא ומנהל סחר חוץ במשרד התמ"ת יוצגו מוצרי שמן זית בשילובי טעמים ייחודים המופקים מעצי זית הגדלים במדבר, מוצרי שוקולד מעוצבים, מוצרים ייחודים מהמטבח הישראלי כגון בורקסים המשלבים בין הסגנון הבלקני, הבולגרי-והיווני וכן בקלאווה, וממרחים המבוססים על טחינה איכותית. כמו כן יוצגו בביתן מוצרים שנותנים מענה לטרנדיים העולמיים כגון מוצרים נטולי גלוטן, מוצרים נטולי לקטוז, ומוצרי "ספידי-גורמה", מוצרים באיכות גבוהה בעלי זמן הכנה מהיר יחסית, כמו מאפים אתניים קפואים, תערובות תבלינים מוכנות, ורכז עשבי תיבול קפואים מוכנים לשימוש.

בין החברות הישראליות המשתתפות בתערוכה: תה ויסוצקי, נביעות, אוליה, אל ויינטו, אלזה סטורי (הלחמי), בוסתן אברהם, בית אל , טחינת הנסיך, כהן אור, כרמית תעשיות, לייב או (אולירד), ממתקי אלמחרום , מאפיית עבדי, מנעמים, מעיין תעשיות אפיה, רעננים, רוי שוקולד, תבליני טעם וריח, תיבולים מהכפר.

השנה מקיימים מכון היצוא ומערך הנספחויות המסחריות של משרד התמ"ת פעילות קידום נרחבת בכל העולם לתערוכה במסגרתה תואמו לקניינים, מנהלי הרכש של רשתות שיווק, יבואנים ונציגי רשתות מזון מובילות סיורי טעימות ומפגשים עסקיים בביתן הישראלי. בין המבקרים הצפויים לבקר בביתן נציגים מרשתות שיווק מובילות מכל העולם. עד כה תואמו כ- 600 מפגשים עסקיים במסגרת סיורים אלו.

על פי נתוני מכון היצוא ומינהל סחר חוץ במשרד התמ"ת במחצית הראשונה של 2011 הסתכם יצוא המזון בכ- 463 מיליון דולר, גידול של כ- 15% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. בשנת 2010 הסתכם יצוא ענף המזון והמשקאות בכ- 798 מיליון דולר, עליה של כ- 11% לעומת השנה הקודמת. כ- 43% מיצוא ענף המזון יוצא לאיחוד האירופי, אשר הסתכם בכ- 337.5 מיליון דולר, גידול של כ- 2% לעומת שנת 2009. כ- 24% מיצוא הענף יועדו בשנת 2010 לצפון אמריקה, שהסתכם בכ- 188.9 מיליון דולר, גידול של כ- 10% לעומת שנת 2009.
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}