חלה מתוקה עם צימוקים
השף מיקי שמו מציע לכם מתכון פשוט וטעים להכנה: חלה מתוקה עם צימוקים • מתוך ספר המתכונים 'שבתות וחגים עם מיקי שמו' בהוצאת 'על השולחן'
- מיקי שמו, על השולחן
- ו' תשרי התשע"ב
- 4 תגובות
צילום: דן לב. סגנון: דלית רוסו
יותר עוגה מאשר חלה: רכה, מתוקה ושופעת צימוקים. כוס קפה, קצת ריבה וחמאה ליד - עונג שבת. בחרתי לעצב את החלה הזו בצורת בורג, אבל גם צורת קליעה אחרת (צמות, שבלול) תתאים.
המצרכים:
חומרים ל-3 חלות גדולות:
50 גרם (1 קובייה) שמרים טריים או 1 שקית שמרית
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
500 מ”ל (2 כוסות + 2 כפות) חלב קר
1 ק”ג קמח לחם (שטיבל מס’ 2)
2 ביצים
150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 כף שטוחה מלח
1/2 כוס צימוקים כהים
1/2 כוס צימוקים בהירים
לציפוי:
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
+ מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים שמרים וסוכר בקערת מיקסר וממיסים בחלב קר. מוסיפים קמח, ביצים וחמאה ומערבלים עם וו לישה כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים מלח ולשים עוד כדקה. מוסיפים שני סוגי צימוקים ולשים עד לפיזורם בבצק.
+ מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כשעה עד שהבצק מגדיל את נפחו ב-50%.
+ מעצבים, מתפיחים שוב ואופים: מחלקים את הבצק על משטח מעט מקומח ל-6 חלקים במשקל 350 גרם כל אחד. מגלגלים כל חלק לגליל באורך 30 ס”מ ויוצרים בורג מכל זוג גלילים.
+ מניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.
+ מחממים תנור ל-175 מעלות.
+ מברישים את החלות בביצה.
+ אופים 30-25 דקות עד הזהבה.
גיוונים:
• במקום צימוקים משתמשים בכוס פירות מיובשים (דבלים, פפאיה, אננס) חתוכים לקוביות בגודל 1 ס”מ.
• מוסיפים 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס יחד עם הצימוקים.
• מפזרים פניני (גבישי) סוכר על החלה אחרי ההברשה בביצה.מתוך 'שבתות וחגים', ספר המתכונים עם מיקי שמו בהוצאת "על השולחן". כ-150 מתכונים לשבתות ולחגי ישראל של מאפים מסורתיים, יצירות ייחודיות ועוד. ועכשיו מבצע מיוחד לגולשי בחדרי חרדים עד ה-31.10. לפרטים נוספים לחצו כאן
המצרכים:
חומרים ל-3 חלות גדולות:
50 גרם (1 קובייה) שמרים טריים או 1 שקית שמרית
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
500 מ”ל (2 כוסות + 2 כפות) חלב קר
1 ק”ג קמח לחם (שטיבל מס’ 2)
2 ביצים
150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 כף שטוחה מלח
1/2 כוס צימוקים כהים
1/2 כוס צימוקים בהירים
לציפוי:
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
+ מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים שמרים וסוכר בקערת מיקסר וממיסים בחלב קר. מוסיפים קמח, ביצים וחמאה ומערבלים עם וו לישה כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים מלח ולשים עוד כדקה. מוסיפים שני סוגי צימוקים ולשים עד לפיזורם בבצק.
+ מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כשעה עד שהבצק מגדיל את נפחו ב-50%.
+ מעצבים, מתפיחים שוב ואופים: מחלקים את הבצק על משטח מעט מקומח ל-6 חלקים במשקל 350 גרם כל אחד. מגלגלים כל חלק לגליל באורך 30 ס”מ ויוצרים בורג מכל זוג גלילים.
+ מניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.
+ מחממים תנור ל-175 מעלות.
+ מברישים את החלות בביצה.
+ אופים 30-25 דקות עד הזהבה.
גיוונים:
• במקום צימוקים משתמשים בכוס פירות מיובשים (דבלים, פפאיה, אננס) חתוכים לקוביות בגודל 1 ס”מ.
• מוסיפים 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס יחד עם הצימוקים.
• מפזרים פניני (גבישי) סוכר על החלה אחרי ההברשה בביצה.מתוך 'שבתות וחגים', ספר המתכונים עם מיקי שמו בהוצאת "על השולחן". כ-150 מתכונים לשבתות ולחגי ישראל של מאפים מסורתיים, יצירות ייחודיות ועוד. ועכשיו מבצע מיוחד לגולשי בחדרי חרדים עד ה-31.10. לפרטים נוספים לחצו כאן
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות