כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

הכירו: האיש שעומד מאחורי הכנסת האורחים של אומן • ראיון בלעדי

צבי בוגומילסקי, איש עסקים אמריקני, עומד מאחורי פרויקט גרנדיוזי: האכלת אלפי 'עולי אומן' במשך שלושה ימים • בראיון מיוחד הוא מספר איך זה התחיל ("רצינו לעשות קידוש, וזה התפתח"), על טביעת הבחור ("ניקינו מכולה בכדי לאחסן את הגופה"), והתוכניות ("אוכל נפרד לספרדים ואשכנזים")

צבי בוגומילסקי,אמש. צילום: יעקב נחומי
צבי בוגומילסקי,אמש. צילום: יעקב נחומי



10 אוהלים, 30 אלף מנות ביום, 600 עובדים, אלפי סועדים ועשרות אלפי מנות שהוגשו במהלך החג והשבת בהכנסת אורחים 'שיינר' באומן.

הפעילות לקראת המצבע הלוגיסטי הענק החל כבר לפני 3 חודשים אז נקנה השטח הגדול תמורת 2 מיליון דולר.

צבי בוגומילסקי (36), איש עסקים אמריקאי המתגורר בממיאמי ביץ' פלורידה אשר הגיע לאומן בפעם הראשונה לפני 9 שנים הוא אחד מאנשי העסקים העומדים מאחורי היוזמה. את הונו הגדול הוא עשה בעסקי בתי האבות שהקים ברחבי ארה"ב. כיום מונה הרשת עשרות בתי אבות.

בעסקים הוא הכיר את הנגיד אליעזר שיינר אשר שותף יחד עמו לכל פרויקט 'הכנסת האורחים' באומן.

"אני חושב שהייתה הצלחה גדולה", אומר בוגומילסקי בריאיון בלעדי ל'בחדרי חרדים'.

"לא ראיתי אנשים שיצאו רעבים או שהיו חולים כתוצאה מכך. אנשים היו מאד שמחים. השכר של המצווה הוא לא רק לשלם אלא גם לעבוד", אומר בוגומילסקי.

במשך שעות שלמות הוא ושאר היוזמים של מתחם האוכל הגדול עמדו ועבדו במטבח: "הקפטן צריך להראות שהוא עובד אחרת העבודה היא לא באותה צורה. לא עזבתי את המטבח מהרגע שהגעתי לאומן ועד לצאת החג הכל כדי שהתכנון והאוכל ייצא בצורה הטובה ביותר. בערב החג עבדנו יחד עם שאר העובדים במשך 48 שעות ברציפות".

• מה הסיבה שהחלטתם להשקיע את הכסף דווקא באוכל לאומן?

"במהלך השנה אנחנו נותנים גם לנזקקים וגם לאנשים שאין להם. אבל לראות את האחדות כאן באומן זה משהו יוצא דופן. אנשים שמגיעים לכאן ואכלו אצלנו אין להם כסף מיותר להוציא על אוכל ואם מה שנתנו עשה אותם שמח אז זה טוב.

"לקחנו 50 דולר מאדם למרות שהשווי היה פי 3 מכך ואפילו יותר.אם אתה לוקח כסף ממישהו אז הוא יותר מעריך את זה מאשר שהוא מקבל את זה חינם".

במשך החג כולו הוגשו ארוחות מלאות הכוללות סלטים מכל הסוגים, דגים, בשרים, מרקים ואפילו מנות אחרונות.

על ההכנות לפני ראש השנה הוא אומר: "היו כאן 9 עצים בגובה של 9 קומות, ומלבד זאת היינו צריכים להכין את השטח וכל זה קרה במשך 3 חודשים. אין לנו עניין שאנשים יידעו מי אנחנו, המטרה היא יחידה לעשות הכנסת אורחים ושאנשים ישמחו מזה.

"אני רוצה לדעת שהיה לי חלק בכך שאנשים אמרו ברכה.

"לפעמים אנחנו לא יודעים להעריך את היכולת שהקב"ה נתן לנו לומר ברכה. אני רואה הרבה אנשים בבתי אבות שאני מחזיק שאין להם כלל את האפשרות לומר ברכה. רק כאן באומן אני יכול למצוא אלפי אנשים שרוצים לומר ברכה בארוחות ולדעת שיש לי חלק בזה.

"ניתן לקרוא לזה איך שתרצה צדקה או חסד, אבל אכלו פה אנשים שאפילו בבית שלהם בישראל אין להם לאכול".

אלפי המנות שהוכנו לחג. צילום: יעקב נחומיצילום: אלפי המנות שהוכנו לחג. צילום: יעקב נחומי
אלפי המנות שהוכנו לחג. צילום: יעקב נחומי


"ניקינו מכולה של אוכל, בכדי לאחסן את הגופה"

• איך הכל התחיל?

"לפני 9 שנים כשהגענו לכאן בפעם הראשונה היינו קבוצה של 30 אנשים, היינו צריכים לבשל וכל אחד בישל בדירה שלו. במשך השנים רצינו לעשות קידוש אחרי התפילה בבוקר ובהתחלה עשינו את זה בדירות שלנו אח"כ עברנו לרחוב וזה גדל משנה לשנה.

"שנה שעברה היה לנו אוהל אחד קטן שהכיל 1600 אנשים וחשבנו שהרעיון הוא טוב וצריך לשדרג אותו".

• מה הלקחים שלמדתם?

"אולי צריך לשנות חלק מהאוכל, שיהיה לכל העדות גם לספרדים וגם אוכל לאשכנזים.

"הרבה דברים יכולים להיות טובים יותר, אחד הדברים שצריכים לעבוד עליהם, הוא הלכלוך שנוצר כאן ברחובות במהלך החג האנשים המקומיים לא אוהבים את הלכלוך. אנחנו לא צריכים לתת להם סיבה או נשק להיות עצבניים עלינו. בגדול היה מצוין ואין צורך לעשות שינויים גדולים אלא רק להגדיל משמעותית את הכמות של האנשים".

בוגומילסקי מתייחס גם למותו הטרגי של הבחור אליה אל ז"ל, במהלך היום הראשון של החג: "אני מרגיש רע ומשתתף בצער המשפחה. ניסנו לארגן לקרובי משפחתו את השהייה הטובה ביותר. ארגנו להם כמויות של האוכל כדי שיהיה להם בדירה וניקנו מכולה שלימה מאוכל כדי שיהיה מקום לאחסן את הגופה של הבחור".

טביעת הבחור • הסיקור ב'בחדרי חרדים'
מי במים • צעיר בן 19 טבע למוות באומן • תיעוד

• מתי אתם חוזרים לארה"ב?

"בשבילנו זה לא נגמר, האוהלים כאן צריכים להיות מפורקים וצריך לאחסן את הציוד. מעבר לזה צריך לנקות את כל המטבח ולקפל את מאות השולחנות והכיסאות שיש כאן במתחם".

לסיום הוא אומר: "אני לא מכיר הכנסת אורחים שהכינו או הגישו כמות גדולה של אוכל כמו שהיה כאן השנה במשך שלושת הימים".
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 16 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}