כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

לא שגרתי: פורל מבושל בסיידר תפוחים

גם אם את מ'השמרניות' שבינינו, מאלו שלא תוותרנה על הגעפילטע פיש המסורתי, תודי ששבע ארוחות הן סיבה טובה לקצת שינויים • והפעם: פורל בסיידר תפוחים

צילום: אסף רונן
צילום: אסף רונן

רגע לפני שנכנס החג, קבלנה עוד מתכון חגיגי לגיוון מנות הדגים: דג פורל המבושל בסיידר תפוחים. את המתכון המקורי הזה שלח אלינו השף אסי דהאן מ"דגי הדן".

מתכון ל-8 מנות ראשונות או 4 מנות עקריות

מצרכים:

4 דגי פורל נקי מעצמות, עם העור (8 פילטים)

1 בצל בינוני חתוך לקוביות

3 כפות ליקר קלבדוס או ברנדי איכותי

1 פחית סיידר תפוחים צלול

2 כפות קורנפלור מעורבבים עם ¼ כוס מים לבלילה אחידה

2 כפות שמן

2 כפות דבש

מלח, פלפל

להגשה:

1 תפוח עץ גרנד חתוך לפרוסות

½ כוס גרעיני רימונים

1/4 כוס פיסטוקים קלויים קצוצים

אופן ההכנה:

1. ממליחים ומפלפלים את פילה הפורל, מחממים מעט שמן במחבת, ומטגנים קלות את הפילה משני צידיו. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד. באותה מחבת, מאדים את קוביות הבצל כ- 2-3 דקות. מוסיפים ליקר קלבדוס או ברנדי ואת סיידר התפוחים, מרתיחים ומתבלים במלח ודבש. מחזירים את פילה הפורל למחבת ומבשלים כשתי דקות נוספות. מצרפים את בלילת הקורנפלור וכשהרוטב מסמיך מורידים מהאש.

2. להגשה: מניחים שני פילטים של פורל (או אחד למנה ראשונה) במרכז הצלחת יוצקים מסביב מעט מהרוטב ומקשטים בפרוסות תפוח, גרעיני רימונים ופיסטוק.

בתיאבון!
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}